Jump to content

Mitsukejima

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mitsukejima

Mitsukejima (Japonisht: 見附島) është një ishull i pabanuar në Suzu, Ishikawa Japoni. Për shkak të formës së saj, ajo është e njohur edhe si Gunkanjima (軍艦 島 "Battleship Island"), e cila është gjithashtu emri i përbashkët i dhënë Ishullit Hashima.

Sipas folklorit, ishullit i është dhënë emri "Mitsukejima" nga murgu budist, studiues dhe artist, Kūkai, i cili ishte i pari që zbuloi ishullin gjatë udhëtimit nga Ishulli Sado.

Mitsukejima është rreth 150 metra e gjatë, 50 metra e gjerë dhe 30 metra mbi nivelin e detit. Ai përbëhet nga toka diatomace të periudhës neogene, materialet e papërpunuara që zakonisht përdoren për shichirin, një sobë gatimi portativ me argjilë e cila është një produkt special i Suzu. Mitsukejima njihet si një vend piktoresk i Noto Hantō Quasi-National Park, dhe tërheq shumë turistë.

Piktori i ndjerë Morio Nakajima pëlqen peizazhin e ishullit dhe e pikturon atë në vende të ndryshme.