Jump to content

Lumi Moldau

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Moldau (lum))
Lumi Moldau ne Pragë

Moldau (poashtu edhe Wulda ose gj.çeke Vltava), si dhe njëherit njihet dhe me emrin si „Böhmisches Meer“, është lumi më i gjatë në Çeki si dhe degë më e gjatë e lumit Elba, gjithashtu ky lum kalon dhe nëpër Gjermani. Lumi ka gjatësinë prej 440 km dhe sipërfaqja e saj ujore është diku rreth 28.000 km².