Jump to content

Monemvasia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Monemvasia është një qytezë dhe komunë në Lakoni, Greqi . Qyteti ndodhet në Greqinë kontinentale në një ishull në bregun lindor të Peloponezit, i rrethuar nga deti Mirtoan. Monemvasia është e lidhur me pjesën tjetër të kontinentit nga një tombolo e gjatë 400 metra.