Monitorimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Monitorimi (ang.: monitoring): term politiko-ekonomik me kuptimin vëzhgim i një procesi.

Në shkencat ekonomike me Monitorimi nënkuptohet Procesi dhe procedurat që projekton menaxhimi për t’u siguruar se kontrolli i brendshëm është ndërtuar dhe po punon në të gjithë komponentët e tije sipas objektivave (ambienti i kontrollit, vlerësimi i rrezikut, aktiviteti i kontrollit dhe informacioni e komunikimi)[1].

Monitorimi i Mediave është aktiviteti i monitorimit të rrezultatit të publikimit të shtypit ose një web faqeje, ose transmetimit të një shërbimi televiziv ose radio. Ka shumë arsye pse bëhet monitorimi i mediave, qoftë me prapavijë politike, komerciale, shkencore, apo tjetër.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Arkivuar 9 maj 2007 tek Wayback Machine Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007