Jump to content

Muaji i mjaltit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Muaji i mjaltit është term i cili i referohet periudhës prej 28 ditësh të cilën një çift i porsamartuar e shfrytëzon menjëherë pas ditës së martesës për të vizituar dhe për të qëndruar në një vend në përgjithësi ekzotik dhe romantik. Kjo është periudha më e lumtur e një çifti të cilën ata e kalojnë së bashku, larg njerëzve të afërt dhe njerëzve të njohur për tu zbavitur dhe kënaqur njëri me tjetrin në qetësi për tiu përkushtuar njëri tjetrit.