Muajt e mjaltit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Film nga viti 2009.

Historia zhvillohet në Shqipërinë dhe Serbinë aktuale dhe ndjek fatet e dy çifteve të rinjsh, që vendosin të largohen nga vendlindjet përkatëse për një jetë më të mirë drejt Evropës perëndimore. Kur çifti Shqiptar, pas një sere incidentesh, arrin në një port në jug të Italisë, fillojnë problemet e tyre. I njëjti fat pret edhe çiftin Serb, kur ata hyjnë në Bashkimin Evropian me tren nëpërmjet Hungarisë. Megjithëse asnjë nga çiftet nuk ka të bëjë me një incident të ndodhur në Kosovë, ku humbin jetën dy ushtarë italianë të KB, ata arrestohen në kufi dhe dyshohen si pasojë e disa koincidencave të pafatë.

Regjisori dhe ekipi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Regjisori : Goran Paskaljevic
  • Drejtor fotografie : Milan Spasic
  • Prodhuar nga : NOVA FILM (Serbia) & SKA-NDAL (Albania)

Interpretues[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të dhënat janë marrë nga publikimi : "Albanian Film Center' Qendra Kombetare e Filmit (2006-2010)".

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]