Muhammed Muhsin Khan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Muhammed Muhsin Khan lindi më 1345 hixhri / viti 1927, është autor i njohur për përkthimet e tij në gjuhën anglezeSahih Buhariut dhe Kuranit, i cili e përfundoi së bashku me Muhammed Taqi-ud-Din el-Hilali.

Punimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Përkthimi i Sahih Buhariut me nëntë vëllime
  • Përmbledhja e Sahih Buhariut
  • Kurani fisnik (Hilali Khan)
  • Kuptimi i Ramazanit