Murilo Benicio

From Wikipedia
(Redirected from Murilo Benício)
Jump to navigation Jump to search

Murilo Benício Ribeiro lindi në Niterói, Rio de Janeiro, Brazil12 korrik të vitit 1972, është një aktor brazilian.

Talenti i tij për aktor spikat qysh nga fëmijëria. Murilo shpesh thotë: Çarli Çaplin ishte frymezim për mua. Dhe ja sot u bëra aktor njëmend'.

Murilo Benicio ka qenë protagonisti kryesor në shumë filma.

Famën më të madhe e ka arritur në telenovelën më të shikuar dhe më të vleresuar kudo ne bote: O Clone, ku pasur tre role njëkohësisht. Ka luajtur në personazhin e Lukas dhe Xhogo Ferasit, vëllezër binjak dhe rolin e Leos, klonit të Lukasit, një 18 vjeçar.

Nominimet dhe çmimet[edit | edit source]

Organizues Viti Nominimi Çmimi Kategoria Për filmin
Prêmio Contigo, Brazil 2004 I nominuar Contigo Aktori më i mirë Chocolate com Pimenta (2003)
INTE Awards 2003 I nominuar INTE Award Aktori i vitit
Miami Brazilian Film Festival 2003 Fitues Crystal Lens Aktori më i mirë Homem do Ano, O (2003)
Prêmio Contigo, Brazil 2002 Fitues Contigo Çifti më i mirë romantik
Sëbashku me Giovanna Antonelli
Clone, O (2001)
Prêmio Contigo, Brazil 2002 I nominuar Contigo Aktori më i mirë Clone, O (2001)
Cinema Brazil Grand Prize 2002 I nominuar Cinema Brazil Grand Prize Aktori më i mirë Amores Possíveis (2001)
Cinema Brazil Grand Prize 2000 I nominuar Cinema Brazil Grand Prize Aktori më i mirë Orfeu (1999) dhe për
Also for Até que a Vida nos Separe (1999).
São Paulo Association of Art Critics Awards 1995 Fitues APCA Trophy Television Atori i ri më premtues Fera Ferida (1993)

Filmografia[edit | edit source]

  1. Pé na Jaca (2006-2007) si Artur ;; Serial Televiziv - ka luajtur 178 seri
  2. Inesquecível (2007) si Diego Borges
  3. Paid (2006) si Michel
  4. Seus Problemas Acabaram!!! (2006) si Botelho Pinto
  5. América si Tião (24 seri, 2005) - ka luajtur 24 seri
  6. Chocolate com Pimenta (2003-2004) si Danilo ;; Serial Televiziv - ka luajtur 195 seri
  7. Sexo, Amor e Traição (2004) si Carlos
  8. Homem do Ano, O (2003) si Máiquel
  9. O Clone - Kloni (telenovele) (2001) Serial Televiziv si Lucas,Diogo Ferraz dhe Leo
  10. Normais, Os (2001) si Tato ;; Serial Televiziv - ka luajtur 1 seri
    1. - Todos São Normais (2001) TV Episode si Tato
  11. Brava Gente (2000-2001) si João / ... ;; Serial Televiziv - ka luajtur 2 seri
    1. - A Coleira do Cao (2001) si Vilela
    2. - O Condomínio (2000) si João
  12. Amores Possíveis (2001) si Carlos
  13. Woman on Top (2000) si Toninho Oliveira
  14. Esplendor (2000) si Cristovão Rocha
  15. Você Decide (1999) ;; Serial Televiziv - ka luajtur 2 seri
    1. - O Terceiro Homem (1999) ;; Serial Televiziv
    2. - Plano B (1999) ;; Serial Televiziv
  16. Orfeu (1999) si Lucinho
  17. Até que a Vida nos Separe (1999) si Tonho
  18. Meu Bem-Querer (1998) si Antônio Mourão ;; Serial Televiziv
  19. Por Amor (1997) si Leonardo Mota (unknown episodes) ;; Serial Televiziv
  20. Matadores, Os (1997) .... Toninho
  21. A Comédia da Vida Privada (1995-1997) si Chico / ... ;; Serial Televiziv - ka luajtur 2 seri
    1. - Anchietanos (1997) si Chico ;; Serial Televiziv
    2. - Mãe é Mãe (1995) si Marco Antônio ;; Serial Televiziv
  22. A Justiceira (1997) si Juninho ;; Serial Televiziv
  23. Decisão (1997) si Roberto
  24. Vira Lata (1996) si Bráulio Viana ;; Serial Televiziv
  25. Irmãos Coragem (1995) si Juca Cipó ;; Serial Televiziv
  26. Monge e a Filha do Carrasco, O (1995) si Abrosius
  27. Fera Ferida (1993) si Fabrício ;; Serial Televiziv

Shih edhe[edit | edit source]


3Stooges.jpg Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.