Mustafa ibn Abdulla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mustafa ibn Abdulla (në literatur i njohur edhe si: Haxhi Kalfa, Katib Çelebi dhe Haxhi Halifa, lindur më 1609-1657 ) - gjeograf, enciklopedis dhe udhëpërshkrues nga Perandoria Osmane.

Mustafa gjatë udhëtive të tija, rreth viteve '30 të shekullit XVII, vizitojë edhe teritorin e Kosovës së sotshme. Në shënimet e tij ndër tjera shkruan për Mitrovicën si kadillëk në sanxhakun e Vushtrrisë.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Shevki Sh. Voca, për amzën islamgjakova.netart. MITROVICA NË UDHËPËRSHKRIMET E BRANISLAV NUSHIQIT[lidhje e vdekur]