Muzika ekzekutive

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një muzikë ekzekutive ose rekord ekzekutiv është një person brenda një label rekord i cili punon në menaxhmentin e lartë, duke i bërë vendimet ekzekutive mbi label e artistëve. Roli i tyre ndryshon në masë të madhe, por në thelb, ata mund të mbikëqyrin një, ose shumë aspekte, të një label rekord, duke përfshirë A&R, kontratat, menaxhim, botimet, prodhimin, producionin, marketingun/promovimin, të shpërndarjes, të drejtën e autorit, dhe turneve. Edhe pse ekzekutuesit e muzikes punojnë në menaxhmentin e lartë, një numër i muzikanëve ekzekutues kanë krijuar vet label rekordin si pronarët e tyre, ndonjëherë duke u përfshirë në industrinë e muzikës fillimisht si artistë, A&Rs, ose producent për disa vite për të ndërtuar një reputacion të fortë.

Muzika e ekzekutive punon në një shumëllojshmëri të settings për label "të mëdha", rekord të tilla si Universal Music Group, Sony Music Entertainment, ose Warner Music Group. Megjithatë, shumë të zgjedhin për të punuar bashk, apo të fillojë të tyre të pavarur rekord emërtime të tilla si Sub Pop, Bllok Starz Muzikë, Ironworks dhe Jagjaguwar.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]