Ndihmë:Tutorial/1

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Ndërtimtari


Under construction icon-blue.svg
rahmenlos
Ky artikull është në zhvillim dhe jo ende pjesë e Enciklopediës Wikipedia..

Nëse jeni të shtyrë me një kërkim për të kujtuar se teksti është i paplotë dhe mund të përmbajnë gabime apo deklarata te paverifikuar. Nëse keni pyetje në lidhje me temën, të hyjë në kontakt më të mirë me mua.


Vështrim i Përgjithshëm > Themelor > Profili i përdoruesit > Përpunim > Formatimi > Diskutim > Tjetër...

Direktivë themelore

Para se të filloni të shkruani në Wikipedia, janë këtu disa parime dhe direktiva themelore listuara, që duhet të dini për të bashkëpunuar në Wikipedia:

 • Me shkruaj artikuj të mirë
  • Shkruani objektivisht: Përshkruani faktet dhe jo mendimin tuaj personal.
  • Shkruani me burime: Jepni ni burim, kështu munden autorët tjer ndryshimin tuaj me kontrollu.
  • Shkruani neutral: Shmanguni ju, të marrë një pozicion politik, fetare apo të tjera jo-neutrale.
  • Shkruani qartë dhe orienitohuni në lexim: A e kupton secili deklaratën tuaj që e keni bërë në artikuj? Është diçka që unë mendoj se është e rëndësishme apo e parëndësishme, madje edhe për lexuesit ndoshta është e rëndësishme ose e parëndësishme?
  • Shkruani gramatikisht korrekte: Shkruani me fjal të plota dhe të siguroheni se krejt fjalët ne artikuj te janë me njëri-tjetrin gramatikisht korrekte.
  • Shkruani vete: Mos kopjo tekste nga Interneti ose nga artikuj të tjerë në Wikipedia.
 • Wikipedia është vetëm një enciklopedi – Wikipedia nuk është forum për diskutime, nuk është fjalor, nuk është platformë për reklama dhe jo një vend për të prezantu vetën.
 • Mirëdashësi – Ti gjithemone do te jeshe (në diskutime dhe faqet përdorues) në kontributin tuaj miqesishte dhe i hapur ndaj te tjerëve qe punojnë në këtë projekt.

Fillo më së mirëti këtu: Wikipedia:Livadhi Kjo faqe është krijuar për tu përpjekur dhe provuar formatizime dhe të tjera.