Negacioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Negacioni (lat. Negation me kuptimin jo; nuk është) është veprim (dhe operator) logjik me të cilin bëhet mohimi i një vendimi logjik. Simboli i negacionit që përdoret në lëmi të ndryshme është " ".

E-to-the-i-pi.svg Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.