Neni 41 bis

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Në legjislacionin italian Neni 41 bis Ligji nr.354 dt.26 korrik 1975[1], (Ligji mbi rregulloren e burgimit) është futur nëpërmjet ligjit nr.663 dt.10 tetor 1986. Ky ligj parashikon mundësinë nga Ministira e Drejtësisë për të pezulluar trajtimin normal të të burgosurit, dhe zëvendësimin më një trajtim më të ashpër e të rëndë, në raste të jashtëzakonshme e në raste rebelimi. Nëpërmjet një amendamenti të vitit 1992 shtrirja e këtij trajtimi të ashpër përfshin edhe të paraburgosurit në pritje të gjykimit, në raste terrorizmi e kërcenimi për sigurinë publike. Përfshihet edhe censurimi dhe kontrolli i postës për të evituar komunikimin dhe marrëdhëniet me organizatën kriminale jashtë burgut.[2] Njihet më shumë si masë e marrë ndaj mafiozve e kapo mafiozve italianë si Toto Rina.

Refenrencat[redakto | redakto tekstin burimor]