Nezir Ago

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Nezir Ago.jpg

Nezir Ago skulptor shqiptar nga Berati.

Vepra e parë publike është statuja e flautistes e derdhur ne bronz që në vitin 1989 dhe e vendosur në ambientet e lulishtes së qytetit të Beratit. Më vonë ka realizuar disa vepra të tjera si: memoriali i ujësjellësit të Bogovës, i vendosur në sheshin para turizmit; Konstandini i Madh i vendosur në kala; monumenti i Safet Boletinit në Mitrovicë, Kosovë; memoriali në Sinjë dhe monumenti i pavarësisë në Çorovodë. Ka edhe mjaft vepra të tjera që janë ekspozuar në ambientet publike të Kuçovës, Fierit, Elbasanit, Mitrovicës, Beratit, Skraparit.