Ngacmimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ngacmimi mbulon një gamë të gjerë sjelljesh të natyrës fyese. Zakonisht kuptohet si sjellje që poshtëron, poshtëron dhe frikëson një person, dhe në mënyrë karakteristike identifikohet nga pamundësia e saj për sa i përket arsyeshmërisë sociale dhe morale. Në kuptimin juridik, këto janë sjellje që duken të jenë shqetësuese, shqetësuese ose kërcënuese. Format tradicionale evoluojnë nga baza diskriminuese dhe kanë një efekt të anulimit të të drejtave të një personi ose të dëmtimit të një personi nga përfitimi i të drejtave të tyre. Kur këto sjellje bëhen të përsëritura, përkufizohet si bullizëm. Vazhdimësia ose përsëritja dhe aspekti i shqetësimit, alarmimit ose kërcënimit mund ta dallojnë atë nga fyerja.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]