Njësitë administrative në Butani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Butani është e ndarë në katër zona administrative të nivelit të lartë të quajtura dzongdey. Secila nga këto njësi ndahet në nën njësi të quajtura dzongkhag (formë komune). Në Butani janë 20 njësi janë dzongkhag. Zonat themelore administrative të formave të fshatrave bashkësive lokale etj. thirren gewog dhe administrohen nga gupi i zgjedhur nga banorët.

Nr. Njësia administrative
1 Bumthang
2 Chukha (Çuka)
3 Dagana
4 Gasa
5 Haa
6 Lhuntse
7 Mongar
8 Paro
9 Pemagatshel (Pemagatsel)
10 Punaka
11 Samdrup Jongkhar
12 Samtse (Samçi)
13 Sarpang
14 Thimphu
15 Trashigang (Tashigang)
16 Trashiyangste
17 Trongsa (Tongsa)
18 Tsirang (Çirang)
19 Wangdue Phodrang (Wangdi Phodrang)
20 Zhemgang (Shemgang)
dzongkhag-et në Butani