Jump to content

Njësitë administrative të Anglisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ndarja e Anglisë përbën një hierarki të ndarjeve administrative dhe zonave ceremoniale jo-administrative.

Nënndarja e Anglisë
Subdivisions of England (anglisht)
VendiAngli
NënndarjetRajonet
Qarqet ceremoniale

Në përgjithësi, Anglia është e ndarë në nëntë rajone dhe 48 qarqe ceremoniale, megjithëse këto kanë vetëm një rol të kufizuar në politikën publike. Për qëllimet e qeverisjes vendore, vendi është i ndarë në qarqe, rrethe dhe famulli. Në disa zona, qarqet dhe rrethet formojnë një strukturë administrative me dy nivele, ndërsa në të tjera ato kombinohen nën një autoritet unitar. Famullitë mbulojnë vetëm një pjesë të Anglisë.

Sistemi aktual është rezultat i reformës në rritje, e cila ka origjinën e saj në legjislacionin e miratuar në 1965 dhe 1972.[1]

Rajonet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Qarqet dhe rrethet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Famullitë civile[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Jones, B., Kavanagh, D., Moran, M. & Norton, P., Politics UK, (2004), Pearson Longman.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]