Jump to content

Njësitë administrative të Bjellorusisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Administrimi i Bjellorusisë bëhet në 6 njësi administrative të quajtura "voblast". Minski si kryeqytet, ka një statut më të ngritu ndaj qyteteve tjera.

Voblast (bjellorusisht: вобласць/вобласьць ose vobłaść) është niveli më i lartë administrues pa ndonjë të drejtë kushtetuse. Bjellorusia nuk është federatë dhe e vetmja njësi kushtetuese është republika.

No. Njësia Qendra bjellorusisht njësit administrative në Bjellorusi
1 Minsk (kryeqytet) Мiнск
2 Breska voblast Brest Брэсцкая вобласць
3 Homjelska voblast Homjel Гомельская вобласць
4 Hrodneska voblast Hrodna Гродненская вобласць
5 Mahiljovska voblast Mahiljov Магілёўская вобласць
6 Minska voblast Minsk Мiнская вобласць
7 Vitsebska voblast Vitsebsk Вицебская вобласць

Njësit e tashme administrative janë të njëjtat sikurse gjatë kohës së BRSS-së.

Këto njësi (vobast) dhe qytetet ndahen në njësi tjera të quyjtura rajone

Shiko dhe: ISO 3166-2:BY, dhe kodin ISO codes për njësit administrative në Bjellorusi.

Stampa:Bjellorusia-gjeo-cung