Njeriu i Kro-manjonit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kafka e njeriut të Kro-manjonit e ruajtur në "Muzeun e Njeriut" në Paris

Njeriu i Kro-manjonit ishte njeriu i parë modern (Homo sapiens sapiens i hershëm) në Evropën e Paleolitit të hershëm. Mbetjet më të hershme të njeriut të Kro-manjonit datojnë para 35000 viteve.

Njerëzit e Kro-manjonit janë paraardhësit tanë që jetonin në të njëjtën kohë me njeriun e neandartalit. Këta mendonin dhe vepronin ndryshe nga neandartalët. Njerëzit Kro-manjon jetonin në grupe të mëdha dhe bashkëpunonin me njëri-tjetrin. Ata kishin një gjuhë më të përparuar, [nevojitet citimi]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Kro-manjon 1: Smithsonian Institution – Programi:Origjina e Njeriut