Nue Oroshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Nue Oroshi U lind më 1970 në fshatin Caparc të Prizrenit. Shkollën e mesmen e kreu në Prizren. Studimet e larta i mbaroi në Fakultetin Filozofik të Prishtinës në drejtimin e Historisë, në mars të vitit 1995. Më vonë kreu në po të njëjtin Fakultet studimet posdiplomike në lëminë e Mesjetës. Ka shkruar në dhjetra gazeta dhe revista ku ka botuar artikuj me karakter historik, publicistik, politik, dhe shkrime nga fusha e kulturës. Jeton në Gjermani kurse vepron dhe kontribon në gjitha trojet shqiptare në jetsimin e idealit të luftëtarve më me zë të cilët luftuan për Shqipërinë Etnike.