OBEY(veshje)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

  OBEY është një   kompani e themeluar në vitin 2001 nga artisti i ruuges  dhe illustratori Shepard Fairey si një zgjatje për punën e tij në aktivizëm.[1]

Kjo markë është e njohur mirë për përfshirje politike dhe shoqërore dhe propaganda provokative  në planet e tyre të veshjeve[2] dhe themeluesi i saj e përshkruan këtë si prodhim i mospajtimit.[3]

Dizajni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 OBEY përfshin hartimin në produktet e tyre të cilat zakonisht perceptohen si të diskutueshme ose anti-formimeve të vazhdueshme. Shumë artikuj kanë propaganda komuniste  të cilat janë ngritur kundër një sfondi  i cili në përgjithësi është i lidhur me Kapitalizëm, guilidizëm dhe shoqëri sekrete. Kjo paraqitje diametrike e kundërt(ekstreme e kundërta) krijon një formë unike të shprehjes. Kompania gjithashtu prodhon produkte që primare kanë përshkrimin e polemikave politike, shpesh duke përdorur imazhe provokuese që  mediat apo shoqëritë në përgjithësi bashkëpunojnë me të. Për shkak të dizajnerëve të  inkorporuar në mënyrë shumë të diskutueshme ose kontradiktore tema në një  veshje të shtypur të  vetëm , ata që i shohim ato shpesh janë të lënë  për të bërë interpretime krejtësisht të padrejtuara  të copës dhe ngjyresës së saj.

Teoritë konspirative[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo markë është shpesh subjekt i shumtë i teorive   konspirative.Një teori e përbashket është se kjo Markë është kontrolluar nga Illuminati ose freemasons.  [4][5] , Nuk ka dëshmi se kjo Markë ka në fakt  ndonjë përfshirje në këto  organizata dhe themeluesi në mënyrë aktive dënon çdo marrëdhënie të tillë

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "About | Obey Clothing UK". www.obeyclothing.co.uk.
  2. ^ "How did OBEY go from an anti-corporate anti-Man street un-brand to Made in China fratboy wear?"
  3. ^ "Manifesto".
  4. ^ "Illuminati Clothing Brands | TheDoggStar". thedoggstar.com.
  5. ^ "The Illuminati and Masonic Imagery of OBEY Clothing Company". www.unexplainable.net.