OTPROM

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

OTPROM, e quajtur edhe ROM OTP, është një tipologji e ROM, në veçanti e EPROM.

Tipet e Memorjeve të kompiuterit
E paqëndrueshme
Non-Volatile

Karakteristika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

OTPROM është një EPROM jo e pajisur me dritare kuarc-i, kështu që mund të shkruhet një herë të vetme pa mundësi fshirjeje për të qenë e ripërdorshme, karakteristike që e ka edhe PROMi. Në rastet kur mundësia e rishkrimit nuk kërkohet OTPROM-i ka zëvendësuar thuajse totalisht PROM-in duke qënë se mund të shkruhet me pajisjet e përdorura për EPROM-in.

Paketa e OTPROM-it është prej materiali plastik dhe jo prej qeramike, si të gjitha EPROM-ët, për të cilat prodhimi industrial është më pak i kushtueshëm.

Zera të përbashkët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]