Jump to content

Oksidet amfoterne

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Oksidet amfoterne kanë karakter të dyfishtë. Kur reagojnë me acide dhe baza formojnë kripëra.psh.ZnO,Al2O3.