Oksidet bazike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Oksidet bazike janë përbërje dyjore të përbëra nga oksigjeni dhe metalet.Oksidet jane te gjitha ato substanca qe kane:metal+ oksid bazik>CaO K2O. Jometalet :oksid acid

oksid+ emri i metalit+valenca e metalit OKSIDE ACIDE PARASHTESAT:MONO PARASHTESA E NJESHIT

DI:2

TRI:3

TETRA:4

PENTA:5