Jump to content

Omer El-Kazabri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Omer El-Kazabri (lindi më 4 gusht 1974) është imam nga Maroku. Babai i tij e ndihmoi në memorizimin e Kuranit kur ishte njëmbëdhjetë vjet. Pasi e morri diplomën në shkollën Ibn Youseef në Marrakesh, Omeri u zhvendos në Arabinë Saudite për të mësuar fikhun. Ai u regjistrua Institutin islamik në Meke më 1997. Gjatë studimeve, ai priu në namaze në xhaminë e Universitetit në Xhide.

Më vonë, ai shkoi në Egjipti dhe punoi me shejh Ahmed El Maasarvi. Omeri së pari priu namaze në xhaminë Oulfa në Casablanca, Maroku. Pastaj ai u nominua si imam në Xhaminë Hassan II.