OpenArena

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Openarena është një lojë e lirë me burim të hapur ne DeathMatch stil. Projekti OpenArena u themelua me 19 gusht, 2005 një ditë pas id Teknike 3 GPL source code. Ajo është ende në krye të zhvillimit.

Qëllimi kryesor i OpenArena është të krijoj një FPS loj te lirë dhe me burim të hapur. Verzioni i ri i OpenArena 0.8.1 u lirua më 31 tetor 2008. Verzioni 0.8.0 është hequr për shkak të jo-falas nga përmbajtja e mëparshme e verzionit.

OpenArena është përfshirë në disa GNU / Linux distributor, duke përfshirë Debian, Fedora, Gentoo, Mandriva, dhe Ubuntu

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëllimi I lojës është i njejt me Quake III – Rrezulltati për ta fituar këtë lojë duke përdorur një sërë ekuilibruar armëve çdo projektuar për situata të ndryshme.Armët përfshijnë një chaingun, raketadhëse, teke, dhe railgun. Quake III stilit të luajtur është shumë e shpejtë dhe e kërkon aftësi të luajtur me sukses ne linje.

Modet e lojës janë : Deathmatch, Team Deathmatch, Turneun, dhe Capture The Flag (edhe në të gjitha llojet origjinale të Quake III)

Kërkesat e sistemit : Pentium 166 MHz processor, 64 MB i RAM, 8 MB video card me OpenGL përshpejtim.