Operatorët logjikë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Tabelat e Operatorëve
latinisht shqip përdoret shkruhet
Negacioni JO non
Konjukcioni DHE et
Disjunkcioni OSE vel
Antivalenca OSE-OSE aut
Implikacioni NËSE ATËHERË seq
Ekuivalenca ATËHERË DHE VETËM ATËHERË aq


Tabelat e vërtetësisë
gjykimi
gjykimi
Konjukcioni
Disjunkcioni
Antivalenca
OSE-OSE
Implikacioni
Ekuivalenca
T T T T T T
T T T
T T T T
T T


Operatorët logjikë janë simbole ose fjalë të cilat shërbejnë për të lidhur dy ose më shumë operacione matematikore në një rrugë të logjikshme dhe me vërtetësi.

Vërtetësia funksionale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndahet ne 4 pjese: 1.

Vetitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Radhitja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E-to-the-i-pi.svg Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.