Ora e diellit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ora e diellit është orë e cila tregonë kohën duke u orientuar në lëvizjen e hijes që e shkaktojnë rrezet e diellit që bien në tokë.

Ndërtimi i një ore të tillë, llogaritet të jetë bërë që në kohrat e lashta (3000 p.e.sonë) në Egjipt, Kinë dhe Indi.