Orasha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Orasha është një fshat i vogël i komunës së Jegunocit. Numëron afërsisht 1000 banor, shtrihet në veriperëndim të Republikës së Maqedonia me një reliev malor. Banoret e fshatit janë kryesisht të nacionalitetit shqiptare dhe me fe myslimane. Thuhet se është krijuar nga një fis i shpërngulur nga Shqipëria por dokumente nuk ekzistojnë për formimin e fshatit. Popullsia e fshatit 60 % mëren me bujqësi dhe blegtori. Fshati Orashe ka një natyre të bukur malore gjë që mund të jetë interes për turistet që pëlqejnë malet dhe poashtu ekziston edhe Kështjella e Nicës e cila mund të jetë një drejtim për arkeologet ose historianet.