Otima

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Otima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Otima është emri (vendas) i një përroi të përkohshëm që krijohet në muajtë e dimrit në qytetin e Selenicës. Përroi krijohet për shkak të rreshjeve të shumta të shiut. Rreshjet e rëna në zonën në jug të Selenicës (në afërsi të fshatit të Treblovës), grumbullohen dhe zbresin në një zonë luginë-ngjshme duke kaluar në pjesën perëndimore të qytetit, ku edhe krijohet përroi. Përroi ka një shtrat të përhershëm, tashmë të konsoliduar. Përroi derdhet në lumin Vjosa.