Jump to content

Otto Hahn

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Otto Hahn, 1938

Otto Hahn lindi më 8 mars 1879 në Frankfurt am Main, Gjermani dhe vdiq 28 korrik 1968 në Göttingen. Ishte kimist gjerman. Në vitin 1944 dhe 1951 mori çmimin Nobel në lëmin e kimisë.