Përdoruesi:Kurreshtja/koka/Arkiva/10

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pse do të jenë të kota tentimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Pse do të jenë të kota tentimet e Valter Van Dam në Maqedoni?

Për me kuptu pse duhet me ditë përafërisht kornizat se si mendon personi i rritur në sistemin Belg. Menjëher bëhet e dukshme edhe caku i Valter Van Dam-it. Njeri nuk mundet me dalë prej lëkurës së vetë. Jamë mase i sigurgt se ky njeri Maqedonin e shehë në njëfar mënyre si Belgjikën. Problemi i lind që maqedonia nuk ka mbretë. Për këtë i duhet të përdorë metoden e zëvendësimit. D.m.th në vend të aspirinit ja trus anallginit. Nuk është gjë e keqe, po me bë zëvendësime pa pasur njohuri mbi alergjinë e pacientit, munesh me myt pacientin. Shqiptarët e maqedonis kurr nuk e kanë pranuar "mbretin maqedon" (lexo: nacionalizmin maqedon). D.m.th përpara se me ja japë besimin duhet me ja bo me dije "barabart". Për me u kuptu me ta duhet me ditë a pranojin dy grupacionet folse (kështu i shehë edhe banorët e maqedonis ky tip) mretin. A janë në të vërtet vetem grupacione folse apo edhe kanë histori të ndryshme? Mu po më duket që Valonët dhe Flamenët (kështu më duket se thirren) nuk janë një popull. Në matematik i bjenë ky donë me instalu "një mret në maqedoni" (e të tillë nuk ka[1] dhe më të shpejtë i paraqitet zvendësimi "nacionalizmin maqedon").

Politikanët mund të blehen, mashtrohen e shkëmbehen, me një fjalë të përvetësohen për caqe të caktuara, e me ta edhe një pjesë e popullit,[2] por as se si i tërë populli, sepse populli i ka caqet e veta (Kultura vetjake). Edhe me kriju fihur neutrale (mret) nga rradhët e shqiptarëve, ajo figur nuk mund të jetë neutrale sepse kushtetuta nuk e lejon. Merre qite edhe patriotin më të pranuar nga populli shqiptar, mbrenda një kohe të shkurt ka me humb besimin e tyre. Mekanizmat që janë të instaluara në kushtetut nuk e lejojin me përparu popullsia shqiptare. Ata politikanët që sa kohë tu mundu me shpërthy padrejtësin, tu shty, e qebesa edhe me grushta nërveti edhe nuk kanë mujt me arrit përparim të popullsisë shqiptare. Pse? Pse? Pse? Se BE-ja ka flejtë. Flejë, flejë.

Sipas logjikes po i bjenë "Kushtetuta" me qenë mbret i maqedonis. U humb besimi, u humb shpres, vetem kushtëzimi mundet me kthye normalitetin. Tja futë në kushtetut, se nëse nuk mirren veshë, dahen atëherë shpejtë vetëdisohen njerzit. Ska nevoj as një herë mo me shku me kontrollu, nejse për me pi kafe po, pse jo. Duhi me lonë bakshish - hahahaha

Upsss!!! Edhe popuj gjerman që gjenden në Holland nuk e ndien veten mirë. Shka nuk ka në deti. Vetem duhesh me u shytë, se shka nuk gjonë. Mos të mashtron sipërfaqja. Vetem gjendja e mirë ekonomike, plotë sende nuk i le të dalin në sipërfaqe. Franca e Gjermania e kanë qetësu sipërfaqen e detit "BE", po ma fell nuk kanë mujt me hi, Spanja s'ka livit prej vendit. - hahahah

JAM KRENAR QË JAM SHQIPTAR, askuj borxh nuk i kena.[3]

Upss!! Qysh po mendojin mër, në Gostivar tabla shqip e maqedonisht e në Gjevgjeli vetem maqedonisht a? Shkrimi yt në shpi teme e shkrimi im? kadal dale bëhen edhe më të qarta mundimet e sakrificat e shqiptarve në Kosovë!!!

Ilustrim që kursen mundimet e bërsëve të lojërave.

Lëvizjet kombëtare dhe lëvizjet ideologjike

Nji ligj i fizikës thotë që secili trup mundohet ta ruj poziten e tij. Për ta lëvizur një trup duhet që forca ngacmuese të jetë më e madhe se pesha e trupit. Shka ka lidhje kjo me lëvizjet shoqërore e shpirtërore? Nuk e di. Po e di që njeriu është një trup i gjallë dhe si i till përpos peshës ka edhe energji të brendshme kaotike (shpirtërore) disa thonë edhe instikt që dallon nga potenciali i trupave të inorganik. Nëse njeriu vedoset në një rreth atëherë një pjesë e energjis shpirtrore fillon të orientohet dhe lëvizë së bashku me energjinë e individëve në atë rreth. Këtë dukuri disa indivdë e kanë vërejtur. Nji ligj tjeter i fizikës thotë se energjia as nuk hupet as nuk fitohet por transformohet. Mënyrat e transformimit të kësaj energjie janë të shumta. Nga ato më primitivet deri tek ato të ditëve tona. Nëse është kështu, atëherë.

Lëvizja ideologjike është transformim i energjisë së brendshme të individëve të një popullsie brenda një hapsire dhe lëvizë e orientuar nga disa individë të lidhur për një qendër (ideologë apo ide). Ky llojë i lëvizjes ka fillimin, pra është lëvizje e orientar dhe mund të llogaritet edhe fundi.

Lëvizja kombëtare në anën tjetër është energji e pa transformuar e individëve të popullsisë brenda një hapësirë dhe lëvizë e orientuar nga idividë të lidhur për trashëgëmin e paraardhësve biologjik të asaj popullsisë. Ky lloj i lëvizjes ka fillim që vështirë është të gjendet, pra është lëvizje e pa orientuar dhe fundi i saj nuk mund të llogaritet.

Deri më tani në histori lëvizje ideologjike ka pasur në numër të shumët dhe kanë zgjatur edhe 2000 vite. Ndërsa lëvizje kombëtare ka pasur shumë pakë. Rasti i fundit i një lëvizje të tillë ka qenë në Vjetnam. Është për t´u dalluar lëvizja nacionale nga lëvizja kombëtare, edhe pse në Evropë, nacionalja nuk merret si lëvizje ideologjike, ajo është lëvizje e shkaktuar nga energjia e transformuar.

Ups!!! Duhet të bëhet shumë qartë dallimi në mes të lëvizjeve të shkaktuara nga forcat e brendshme dhe ato nga ngacmimet e jashtme për të cilat vlenë plotësisht ligjet e fizikës. Për këtë mendojë që Evropa ende nuk e ka kuptuar dallimin në mes të lëvizjes nacionale dhe asaj kombëtare edhe përkundër faktit që në truallin e Evropës shqiptarët nën forcat e jashtme të energjisë shpirtërore, janë të orientuar nga lëvizja kombëtare. A do të mund t´a transformojnë këtë energji politikanët e evropës mbetet të shihet. Pavarsia e Kosovës nuk është rastë "presidencial" - apo si po i thonë me pare të reja.


Secili njeri që ka pakë mend në kry, dhe është pak a shumë i informun me historin e vërtet të Ballkanit, e kuptonë që kjo lëvizje nuk është në dëmë të njerzimit por sakrificë (kurban i premë në fytë i dënuar të ngritet në jetë) për njerzimin. Nuk është punë institucionve po perendive. Shqiptartë e kanë pasë shumë ma lehtë se tjetrtë në Ballkan me i veshë këmishat në modë e me u identifiku me to, po diçka tjetër nuk i ka lonë[4].

Muzikë për qefë[redakto | redakto tekstin burimor]

praktika në amortizera të prishtines.[5]

Shtatë gjatë
Belë hollë
Vithet
Haj kuku
Haj kuku
Nanë
Nuk vonoj shumë
Mixhë, telin
A banë me ma japë
Statori më ka
Mbetë thatë
Ah! Bre Mixhë
Nuk komë tel
Po e komë rrotor
Ka pas lidhje,
Ka pas lidhje t'shkurt
Nxirre Mixhë
Ama qitu
Në Statorë
Ta fusë
Jo me Mixhën
Se po bonë
Lidhje t'shkurt
Njerzit këndejpari
Po naj çorron
Ah! Bre Mixhë
Më mbet Statori
Thatë
Po më duket
Që krejt u lagë
Vojë u bo
Hajt me Mixhën
Mos ki dertë
Kqyr pakë ma qatje
E kina një furrë
Ta terë Mixha
Rrotorin n'Stator
Mixha ka me ta v'nu.
Hini rrotori n'stator
Elektriciteti
N'çdo qelizë
U induktu
Ngarkes e madhe
Elektrike
Shtat larta
Po pyet
Ç'është kjo makin?
Statori rrotull rrotorit
Me u dridhë
Elektriciteti
Shpejt e trulloj
Oj qurë
Rrymë alternative
E ki harru
Ra Qura në veti
Statori rreth rrotorit
Nuk bonë me u rrotullu
Ra tensioni e induksioni
Me një gjysë zoni
Mixha foli
Është makin Zoti.

Nejse dishka qiknej duhet me konë, ndryshe magupat e kupukat nuk e mësojin fiziken.

Programimi i dështimit të politikës së jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Programimi i dështuar i politikës së jashtme është kur pozites i mbetet edhe roli i "mikut" edhe i "armikur" kundrat shteteve tjera. Vetë fakti që opozita nuk e merr rolin e "armikut" tregonë që ajo nuk është e interesuar për forcim të shtetit por për ardhje në qeveri me ndihmen e shteteve tjera. D.m.th opozita synon marrjen e qeverisjes duke mos u bazuar në shtetasit por nga ndikimet e jashtme.

Tona oozitat e qeverive në Kosovë e kanë ditë që qeveria aktuale gjendet nën trysnin e jashtme (EULEX, UNMIK etj). Në vend e pa vend ju kanë gjujtë qeverisë, kurr njana nuk ka marr guximin me i dalë përball "të hujve" pos VETËVENDOSJES. D.m.th është opozit e vërtet. Burgosja e kryeopzitarit d.m.th secili e din shka do me thonë - hahahahahah - OKUPIM (ose nga një forcë e huja që quhet OKUPATOR, ose forcë e brendëshem që quhet DIKTATOR)

Fjala udhëzuese e drejtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Ndoshta ky ftyra, ky i ICO-së, është mut njeri, e i ka bo njëmij të kqija, një fjalë udhëzuese të drejtë ju ka drejtu të interesuarve për zhvillimin e Kosovës:Bëni presion BE-së. Une po thomë Boni presion para se ata me t'bo ty. Duket e pa besueshme por është e vërtet, aq sa e ndihmon BE-ja Kosovën aq e ndihmon Kosova BE-në. Nuk duhet shkollë e madhe, Ligji i transformimit të energjis brenda një sistemi të mbyllur. Mos u trullo prej terminologjis : BE-ja është në Kosovë, mos baj dertë për hyrje të Kosovës në BE, baj dertë për zhvillimin e marrdhënjeve të barabarta sikur shtetet tjera. (Jeni mësu mu kapë për një pikë (zakonisht lidhet me Serbin), secili i ka pikat e veta. Shteti nuk është vetem qeveria dhe kryetari??? - shka oshtë ma e keqja një sukses demek të barabart në filon konferencën, po na shitni ka një muj - dy )

Upss!!! BE-ja nuk ka drejtë me gjyku apo përndjekë asnjë banorë të ndonjë shteti të Evropës, apo ndoshta ka? Punë për juristët e Kosovës. Defakto shtetasit e Kosovës (lexo:Shteti real i Kosovës) nuk po kanë qefë BE-ja me gjyku Albinin. Përpara se me gjyku BE-ja Albinin le ti standartizon ligjet e veta për tona shtete e Evropës. Një standart për të gjithë, përndryshe pa barazi nuk ka drejtësi!!! Në matematikë i bjenë që BE-ja e ka okupu Kosovën, qeveria është kolabotoriste. A kish pranu ndonjë shtetë i Evropës me ja gjyku BE-ja ndonjë qytetar??? Përderisa nuk i kanë çelsat e shteti në dorë shtetasit e Kosovës, gjitha institucionet që gjenden aty, të brendshme dhe të jashtme, vendore e univerzale, janë vetëm vegla për mbajtje në jetë të "shteti real të Kosovës". Përdorimi i mjeteve të informimit nga ana e këtyre veglave për të ndikuar në mendimin e "shtetasve të Kosovës" është vetëmashtrim[6].

Deri më sot një numër i madhë i shqiptarve janë arrestuar e deportuar në Serbi nga Europoli apo Interpoli. Shtetasit e Kosovës këtë të drejt nuk e kanë aprovu. Çka kanë bërë veglat? Ku është qeveria e Kosovës? Presion, vetem presion. T'vjen me të fol për telefonat, foli për Bukin. Po na burgosin artin me interpol. Cili shtet e lejon me ja deportu shtetasin në aso mënyre???? Protest diplomatike Gjermanis. [7] Për shka hamomin i keni bo kishe ambasadat, a për kryq të kuq a?[8] Mirëserdhe Kosovë në Botën e Realitetit

Tucanit i iqet ama

Shteti ndërtohet duke i mbrojtur shtetasit e vetë.

Po paramendoj: DW

Me rastin e deportimit të artistit të shquar kosovar nga ana e interpolit që vepron në Gjermani, Ambasadori i Kosovës, Filon Filoni i ka dërguar një letër organeve gjermane në të cilin shprehë shqetësime e tija dhe të qeveris së Kosovës për mënyrën dhe vendin në të cilin është deportuar artisti i mirënjohur. Më tutje në letë, ambasadori i kosovës i bëri kërkes organeve gjermane që para se të bëjnë deportimin e shtetasve të Kosovës të informojnë ambasaden e Kosovës.

Kur ta shohë që shteti po punon për mu, edhe unë punojë për ta

Opozita është aty që me qu prej gjumit degtë e shtetit, jo vetem për me i hypë në kry qeverisë. Normal votuesi shehë!!! Mometalish, për çdo pikë po kapen palidhje. Nuk është vetem qeveria përgjegjëse edhe pse përgjegjësia më e madhe i bjenë asaj. Kqyri ata n'Shqipni, janë kapë për kutija e njerin e kanë djegë. A edhe për ata përgjegjës Sala a? Jo edhe ambasadori që është në Athinë duhet me i livrit, nuk bon krejt me mu lidhë vetem për një njeri, se fundi fundit jo që e dobëson atë njeri por përkundrazi e fortëson. "Kush e ka bo?" - Nusja, "Kush e ka bo?" - Nusja

Fabrikimi dhe demokracia[9][redakto | redakto tekstin burimor]

Po mundohem të jemë neutral edhe përkundër gjithë rrespektit për artin dhe kulturen që rrjedhë nga njerzit e grupeve të krijuara në kohen e komunizmit në Shqipëri, prapë se prapë më kujtojnë shiritat që sjellin produktet nëpër fabrika. Është e vërtet që lloj-llojshmëria është e madhe por në fund të fundit edhe kjo i bije si "vija të prodhimit" të një fabrike. Tani nuk po mundohem por jamë neutral. Ka dy lloje të artit:I) Arti që sjellë produkte të krijuara me teknikat të mësuara, d.m.th produkti nuk e përfaqëson, nuk e pasqyron aftësin krijuese të një artisti por aftësin e teknikave krijuese. Me fjalë të tjera, ky llojë arti i ngjanë kryekëput lojës së shahistëve të cilët e luajn lojen në bazë të mësimit nga librat. Është logjike që produktet që rrjedhin nga këta persona janë kombinime që rrjedhin nga librat. D.m.th këta artist nuk janë krijues por kombinues. II) Arti që sjellë produkte të krijuara nga "amaterët" d.m.th artist të cilët i shfrytëzojnë librat jo për të mësuar teknikat për të prodhuar por për tu njoftuar me "tregun". Zakonisht produktet që rrjedhin nga ky art, janë të "karrabythta" dhe për ti kuptuar ato, krijuesi nëpërmjet teknikave që qarkullojnë në tregë "e merr me vete konsumatorin" për ti treguar se çka ka krijuar. Këta artist nuk janë kombinues por krijues. Janë të rrallë e për mallë, amo bone hine në boten e tyne nuk din me dalë.

Upsss!!! Artistët shqiptart nga trojet nën ish-Jugosllavi e kanë vështirë të depërtojnë në tregun botërorë. Nuk ka njerzi që dinë me i kuptu krijimtarin e tyre. Si duket duhet me i shkollu disa persona që të krijojnë ura lidhëse demek atë "e merr me vete konsumatorin". Po më duket persona të till për evropën lindore ka me thasë në Shqipëri. Tashti edhe për anë perendimore jonë mush bajagi mirë do thasë.

Rrok apo Rock[10][redakto | redakto tekstin burimor]

Më thanë
Mener me thonë
S'po di shqip
Më thanë
Mender me thonë
Se fjala
Para rrokjes
Ka lind
Më thanë
Mener me thonë
S'po di me shkru shqipen
Ju thashë
Rradakja rrokjet
Nuk po ju rrokë
Mener me thonë
Deri atëherë
Ndëgjoni muzikë
Që ju "Rock"[11]

Upss!!!Se'ksi këmbë shehë vetem kur zoja ka veshur "mini-rock".

A do pite a do peshk[redakto | redakto tekstin burimor]

O Eulesh!
A do pite
A do peshk
Në veri s'po ta mbanë
Bëtha me shku
Po i dridh bëthët nëpër
Prishtinë
Po jep urdha
Civil me prangosë
Eksplozivin
S'po guxon me shiku
E lëre me ju afru
O Eulesh!
A do pite
A do peshk
Këto forre
I kemë lonë
Të erdhë koha
Ftyren e vërtet
Me e tregu
Frigacaku
Thonë të mbytë
Trimi shpull
Ta fut[12].

Pse dështoj kushtetuta e Maqedonis[13][redakto | redakto tekstin burimor]

Thjesht ishte Kushtetut e shekullit të kaluar që nuk mund të i kënaqte qytetarët e saj. Për mbajtjen në jetë të kësaj kushtetute janë bërë edhe operacione të ndryshme fizike dhe teorike , por koha tregojë që gjitha këto kanë qenë të kota. Problemi primar i të gjithë të angazuarve për ta shpëtuar atë kushtetuten është se kanë harru që kemi hyrë në shekullin e ri, ku të drejtat njerzore kanë prioritet para të gjitha të drejtave tjera[14]. Kushtetuta e Maqedonis, prioritet ka pasur elementin nacionalist. Ky prioritet është trashëguar në gjitha nenet, paragrafet e pikat e kushtetutes, ligjeve dhe degëzimeve tjera që janë pasqyruar drejtpërsëdrejti tek qytetarët e Maqedonis. Gjitha manovrat politike të ndërrmara kanë dështu. Nuk kanë dalë të kënaqur as individët e popullsisë së përzier të Maqedonis as ata të popullsisë shqiptare.

Më mirë do të ishte që në Shkup të shkonte ndonjë plakë i urtë si tipi i Ahtisarit se sa përfaqsues të ushtrive apo të formave tjera të dhunës.

Upss!!! Është e vërtet që me dhunë mund të krijohet shteti, por është e vërtet që shteti nuk mund të ekzistoj duke u thirrur një-dy në dhunë.[15]

Shqiptarët duhet të dalin nga Tetova në Shkup[16] janë në shptëpi të veten. Si model edhe popullsisë së përzier (vëllah, goran, bullgar, grekë, turk, e ku me ditë shka, që kanë vendosë me fol gjuhen maqedone jallanxhi jo asi t'laboreve si në Greqi) dhe shqiptarve mund t'ju shërben kushtetuta e Kosovës.

hhahahah. "Ballkan Katun" hesapi.

Lajm interesant - hahahah - kryeshpija e "Evropa Katunit" probleme të njëjta si në "Ballkan Katun". Athu cili ka mi zgjidh problemet ma shpejt??? Gjithmon kom menu, merrju armt në Ballkan, e lej vetem qashtu, mirren vesh ndërmjet veti ma shpejt se sa të vetë quajturit "evropianë"[17]. O këta "evropian" për një cent ja marrin shpirtin njerit, në fakt qatë cent kanë dashtë mi fitu jo për vete po për padronin, "karierista".

Dallaveret e Tades[redakto | redakto tekstin burimor]

Kosova me u nda!!! Po a je ti shka a jo!? A po don me ta lëshu Koshtunicen[18] në qafë? Qysh po menon bre ti? Me ti lonë ty krejt shkijet n'dorë e me lujt ti me ta qysh t'thojin patronat e tu a? Me ja bo ma zi se Milloshi a? A mes je konë edhe ti najka me mësu qysh bohet kariera? Haahahhaha. Lej mër muhalifet e tërheqi vagabondat prej Kosovës. Qysh po menon ti me ekzistu Serbia masi që të zhduket emri Kosova prej faqes së dheut? A po menon krejt Serbin me bo Vojvodin a? Ec mër budall, se secili shka i vërtet e dinë që me u da naj pjesë simas ondrrave tuja zhduket KOS-i. Tregtar shpirtërash të popullit të vetë. S'ka bre, shtazë, shtazë të flliqta!!! Për pare e fam edhe ames vetë i hypin.

Leter e hapur Lamberto Zanier

Rreth çështjeve tregtare, sipërmarrjeve, ndërmarrjeve si dhe rreth borxheve nga ish Jugosllavia, Republika e Serbis dhe Kosova i kanë mbyllur bisedimet. Nëse nuk është kështu atëherë të dy qeverit i kanë gënjyer popullaten e tyre. Në bazë të kësaj, sipërmarrjeve, ndërmarrjeve dhe format tjera të veprimeve ekonomike në teritorin e Kosovës pa lejen e institucioneve të Kosovës e dëmtojnë buxhetin e Kosovës. Ky përfundim vije nga gjitha marrëveshjet dhe ligjet publike të bëra nga gjitha palet e interesuara në çështjen e Kosovës. Vendimet që nxirren kundër vullnetit të lirë të qeveris së Kosovës d.m.th vendimet të nxjerruara nga format e ndryshme të presionit janë politike. Këto vendime nuk janë në të mirë të popullsisë së Kosovës, sepse e dëmtojnë xhepin e saj. Popullsia e Kosovës në gjendjen në të cilën gjendet ka më shumë nevojë për përparim ekonomik se sa për aventuara politike që reflektohen drejtëpërsëdrejti në buxhetin e vendit. Duke marrë parasysh shprehjet rreth imazhit të UNMIK-ut, si një mision unik përgjegja ndaj kërkesave politike prapa së cilave edhe në sipërfaqe është duke u parë që janë kërkesa për mbrojtje të ilegalitetit në Kosovë, duhet të ishte e thjeshtë dhe e kuprueshme për të gjithë: UNMIK-u nuk e mbështet kriminalitetin[19]. Nëse qeveritarët e Beogradit kanë dyshime në panëshmërin e UNMIK-ut atëherë le të ankohen në OKB.

Sa për ilustrim, që nga instalimi i misionit të UNMIK-ut, për shkaqe politike është dëmtuar buxheti i kosovarëve. Është e vërtet se nëpër kanale tjera si p.sh donacionet janë mbuluar kërkesat ekzistenciale të popullsisë, por nuk është e drejtë që këto donacione të i paraqiten qytetarve të Kosovës si ndihma përderisa për shkaqe politike është dëmtuar buxheti i tyre.

Kufit e Kosovës janë të pa prekshem, Kosova Neutrale.

NEXT LEVEL.

Kushtetuta e dështume e Maqedonis.

Detyrat e shtëpisë[redakto | redakto tekstin burimor]

Luli hapte faqet e abetarës, shumicën e shkronjave i kishte mësuar. Filloj të i bëjë detyrat e shtëpisë. Porsa ai koncentrohej, shokët që kishin ardhur në shtëpi të tij e pengonin. Nga një anë vinte një zë, "Luli, o Luli, po si shkruhet fjala Molla?"[20], nga tjetra "Luli, ore Luli, si shkruhet fjala Bari, si shkruhet fjala Dritë?", nga ana tjeter "Luli o Luli, si shkruhet fjala ...". Lulit të vogël i pëlciste koka, dhe me neveri ju tha, ju kamë ftuar të mësoni, amo detyrat e shtëpis duhet t'i kryeni vetë, mos harroni edhe unë kamë detyra për të kryer.


Një popull me plotë plagë, besnik, e kurban i Pansllavizmit - brravo ju qoftë, pa dallavere, pa pshtellu peget jonë ka dojin me dalë në dritë njerzore.

Menaxheri i sukseshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

White Drini 05 01.jpg

Si të bëhem menaxher i sukseshëm? Këtë pyetje[21] dhe me këtë pyetje, e kanë shtruar dhe janë marr me gjenerata e gjenerata të njerzëve. Për të arritur rezullatate sa më të mira në këtë drejtim në historin e njerzimit janë hapur shkolla e shkolla. Disa nga gjeneratat, shkollat apo forma tjera që kanë shtruar dhe shtjelluar këtë pyetje, e kanë huq cakun aq shumë sa që nga qëllimi primar i tyre janë krijuar edhe dimensione të tjera të reja e të shumta të cilat në të vërtet edhe e kanë ndërliku edhe më tepër Menaxhimin. Por si është puna e dimensioneve të lindura nga një dimension, dimensionet e lindura gjithënjë trashëgojnë bazën e dimensionit paraprakë. Pra, thjeshtë janë nënklasa të kryeklasës. Për këtë zgjidhja për të gjitha është gjidhja e të parë. D.m.th shkonë hyp përmi urë të shejtë edhe hedhësh, ja n'komë, ja kryshyt, ja dallandyshe. Bonë edhe me u hedhë prej urës Mostarit. pasi që ke arrit të hedhësh nga njëra nga këto ura, natyrish dhe të mbetesh gjallë, atëherë e provon me shku e me u hedhë prej naj shkrepi të lartë të Drinit. Masanej vjen me u hedhë prej Karikes, e ka fundi prej shkomit të talionit. Masi që je hedhë sa je hedhë edhe munesh me ditë se në çfar niveli të menxhimit mundesh me arritë.

Upss!!! Kur ka pas kërcy vllavi prej urës, jomë konë ka kallna për me kërcy, po nuk më lejshin, thojshin ti i lehtë je e t'merr fryma e gjunë n'tela përçues. Nejse dëshira e fëmijës.

Parameno me pa t'u hedhë Thaçi prej Karrikës. - hahaah. Sejdiu i lehtë e gjunë fryma n'tela - hahahaha.

Po e paramenoj Dellin n'karrik me "boksershorts" t'u marr hyzë me kërcy. - hahahah - çfar tipa janë këta që janë rritë në sistemin amerikan edhe hedhenë, gjuhen qashtu, bijin me thobë e me shpinë, ju bohet shpina all krejt. -

Dertet e bacës Klinton[redakto | redakto tekstin burimor]

Baca Klinton, përmendoren e të cilit e kemi te ish lokali i video-lojrave një ditë në një gazetë kish pas thonë "Është interesesant se si do t'ja dalë Kosova me treg aq të vogël e popullsi aq të madhe" (nejse nashta në formulim kam gabu, po kordinantat janë interesant, e ato i dinë secili banorë i Kosovës). Kur e kamë dëgju këtë thënje kam menduar vetë me vete, kosovart paskan me u knaq në të ardhmen. Kjo është çudi jo tokësore po qiellore. Ata, kosovarët, e organizun jeten e tyre, me 50% të tregut që e kanë, po kur ta marrin gjithë tregun e tyre? Me u knaq paskan ata njerzi.

He mër Bal, janë ka mbijetojin me korrupcion e krim nga OKB-ja[22] e sedelmo pa krim. Sido që të jetë, ky nuk është fundi i krimit që është duke u bërë ndaj kosovarve. Po si thonë Zoti është i madh e i shehë të gjitha[23]. E ka plotë shtazë që e shkelin Zotin në sy. Përqita Zoti ka thonë, mbledhi paret për identifikimin e njerzëve që janë sakrifiku, se zemra e nënës godet.

A do të afrohen rrethanat historike për Policin e Kosovës[24][redakto | redakto tekstin burimor]

Shpresoj se jo. Por siç po shihet peget që në horizont po shihet që janë duke ardhë.[25]. Po të tërhiqen paralelet mes Kopshit të Fushë Kosovës dhe Kospshtit të Graçanicës, me siguri do të jeshë në gjendje të shohësh në horizont. Si do që të jetë "historia mësohet që të mos përsëritet".

Rruga tek Zoti[redakto | redakto tekstin burimor]

Na ishte njëherë
Një qenje organike
Kishte ndëgjuar
Për rrugët që qojnë te Zoti
Dhe ishte nisur për të kërkuar
Rrugen tek Zoti
Çka i dilke përpara tij
Shkatrrojke, priste, vriste
Një ditë duke ecur
Ndëgjojë një
Oh! Më shkele
Qenja e pavetëdishme
Me gjithë mend ja ktheu
Çorr a nuk po më shehë a?

Nga ajo ditë thojin që Zoti vetë i shëronte plagët që ja krijonte ajo qenje organike, por thon edhe që vetë Zoti kish thonë këso qenje pa fije të mendëve, me ardhë mem shkelë me komë në sy edhe mem thonë çorr a nuk po më shehë, kurr nuk kamë mo shanca me kriju. Edhe ja futi fenë, e i tha qëre kur ta bojë prej fenës pordhë.[26]

EULESHI si nëpër filma amerikan[redakto | redakto tekstin burimor]

Kur marojke naj filem aksion me polic, prodhim i Holivudit, thojke baba: Këso marifeti, vetem amerikant dijn me bo, për me gjetë kush e ka vra një, vriten 100. E mandej jo drejtësia. Edhe Euleshi peget qashtu i ka hi punës. O njerzë, nale krimin, kur n'dalet krimi, korrupcioni vetë bjenë në nivel të ultë. Ska nevoj me hi fellutave që nuk muni me ju dal në kry, korrupcioni në krejt boten ekziston, as një shtet nuk është pa ta. Ti nuk munesh me gjyku një qytetar për një kafe kur para syve tij cillet krimi, kur vetë ja jepë doren kriminelit. Shtrij antenat e firmave të licencuara në tërë teritorin e Kosovës, vetë vijin kriminelët me i shkatru. Lësho policin që duhet me ndjek krimin, edhe popullsia e merr veshë që duhet me u distancu nga bashkëpunimi me kriminel. Anën tjeter banorve bonju trom kartat e kriminelve. Serbia në dashtë me i ndihmu serbët e Kosovës e hapë hapsirën e vetë të komunikimit. A po dojin me u bo të mirë me mall të hujin[27] ata a? Le ta kallxojin shka janë në gjendje me bo jo për kriminelët[28] por për popullin.

 1. Neutralizimi i muhalifeve në media
 2. Ndjekja e krimit
 3. Bjenë korrupcioni

Mos harro, edhe nëse regjisori (OKB-ja) ta ka japë tekstin, aktori i mirë e kqyrë shka po dojin shikuesit e jo kritikët e regjisorit. Kshtu e ashtu regjia e OKB-së vetëm tragjedi ka prodhu deri qitashti. Është gjaku i shqiptarve, i njerzëve të pafajshem që u derdh në skenën e teatrit Ballkan.

Lëvizja e lirë në Kosovë[redakto | redakto tekstin burimor]

Ja s'ka u prish dynjaja, as mësusat nuk po na tuten. Nejse. Merit e kujt është lëvizja e lirë e njerzëve në Kosovë? Veq me menu për këtë punë dalin shumë pyetje. Më primitivja nga to është :"A ka me të vërtet lëvizje të lirë të njerzëve në Kosovë". Këtë pyetje peget duhet me ja bo NATO-s, EULEX-it, dhe Shërbimeve Policore që qarkullojnë sipas ligjit në Kosovë. 99% jam i sigurt që teton thojin po ka. Jamë i pajtimit më përgjegjen e tyre. Po me bo me i limu "VETVENDOSJEN" qysh po i limoni nëpër "Kopshte Zoologjike", athu shka bohet, a çohen edhe ata. Shka bonë EULEX-i, NATO e policia me bo me dashtë me protestu në njërin nga "Kopshte Zoologjike" antarët e "VETËVENDOSJES"!!! A ka lëvizje të lirë masanej në Kosovë? Edhe shtrohet pyetja pse po i provokoni njerzit me muhalife "jo po desin se nuk kanë me çka me thirrë ndihmen e shpejt". E tashti le ta dinë secili shqiptar shka donë me thonë përndekja e Albin Kurtit. Logjikisht po i bjenë që Albini deri më tashti ka pasë vetëcenzurë. Në bazë të kësaj po i bjenë që e ka ndjekë rrugën e Nënës Terezë, sepse deri më tashti kur nuk ka bo ftesë që me sulmu ndojë serbë. Po siç po duket vetë serbët janë duke e bërë këtë ftesë. Une ju kisha porosit teton njerzit rujuni se kjo punë nuk ka lidhje me ndjenja patrotike po kryekëput me kriminel.

Tuj shetit nëpër kojshi[redakto | redakto tekstin burimor]

"Parku Juristi"
"EULEX"
Kosovo Nacional Park
Jurassicpark.jpg
Liqeni Gazivoda.jpg
Tuj shetit nëpër kojshi
Secili për lajmin e ri kish ndi
E thashë me vete, a janë njerzë apo shtazë
Kurr njonit nuk i ra ndërmand
Me qitë artikull krahasues
Me gjendjen e shqiptarve
Kur kasapi ju ç'kyqi telefonin
E njerzit nuk dishin
A i kanë në jetë të dashurit e tyre
Nuk e mendojë gjë për të mirë të shqiptarëve
Po për shtazët
Në kopshtet zoologjike të Kosovës
Dhe për ato
Në parkun nacional në veri
Mësuesja: Luli cili shtetë në Ballkan ka më së tepërmi parqe natyrore?
Luli: Po, mësuese, Kosova. Këtë e di secili fëmijë, edhe ata budallt e Sevdijes që i kena kojshi e kanë marr veshë këtë punë.[29]
Mësuesja: Po ç'thua ore Luli?
Luli: Jo që i kemi, parqet më të mira në botë, po në to i kemi shtazët që ecin në dy komë. Ja kina kalu Kopshtit Botanik të Atlantes[30]. Nuk e di shka po fryhen amerikant. Tashti jena tu punu për me ndërtu telat e rrymës e shtyllat e telefonave në "Parkun e Juristëve" - "EULEX", që gjendet në parkun nacional.

Upss!!Në Evropën e Lirë, më doket shkrun një Bujup[31]. Nuk e di pse nuk po e prezenton në rubriken, "Kujtesa e Europës së Lirë", "Roli i telefonimit gjatë luftës së Kosovës". - Duhet që edhe shtazët të krijojnë një pasqyrë, ta krijojnë vetë atë pasqyrë që nesër mas nesër mos të thonë nuk e kemi ditë.

Si ta dalloj një shkinë prej ndërkombëtarve[32][redakto | redakto tekstin burimor]

Për të dalluar faren e shkijeve ndër ndërkombëtar nuk ndihmon emri. E vetmja mënyrë është dëgjimi i ankesave të tyre. Vetem lexo këtë ankesë, (citat nga Kohavizion)"... ndërkaq Rada Trajkoviq, drejtoreshë e Qendrës Mjekësore në Graçanicë ka thënë se qytetarët serbë mund edhe të vdesin nëpër shtëpitë e veta dhe të mos kenë mundësi të thirrjes së ambulancës.[33]" fund i citatit. Hahhhahaha. Njerz ma muhalifxhi peget n'botë nuk ka. Ja hiq nuk prekin nëpër tokë, krejt për hava.

Nejse, që të mps vdesin njerzit pa pasë mundësi me thirrë ambulanten është duke u përkujdes Vala. Po edhe Vala edhe qeveria e Kosovës nuk mujin me i pështu këta njerzë përderi sa ju i shkatrroni instalimet ligjore. Pransaj, thirrni arsyen e nihmoni. Hajt ju paftë baca herin.

Apo, sa për me ju rikujtu "nobelistëve të muhalifeve", me muja të tërë nuk kamë mujt me komuniku me familjen. Edhe a di pse, se qeveria që e kini adhuru i ka ç'kyqë telefonat shqiptarve. Po leni muhalifet se edhe ju e dini se ma muhalifxhi se Gjakovart nuk muni mu bo. Janë të lindur muhalifxhi. Badihava e keni as librat nuk ndihmojin.

Tregim.

Nejse ishin t'ulen gra e burra edhe njona prej tyne, qisi mentaliteti si t'Rada Trajkoviqit, em kqyrke me bishta t'syve. Nejse nuk ja rrasësha, katunare mo e Maqedonis. E shkojke tu hafru kapak-kapak, ju kruke me fol. Nejse ja arriti qëllimit u afru ngat e po më vetë prej nga jomë. Pi thomë ftoftë prej Prishtinës, edhe po bona kishe nuk po e rexhistroj. Kur tja ka nisë tak-tuke, jo tyneherë Gjyshi kur u ktheke prej Prishtinës, jo kshtu jo ashtu, e dike ma mirë se une qysh u konë Prishtina tyneherë. Katunare mo, e pa dalne, ja ka vnu veshin shka ka fol gjyshi vetë. Dojsha mi vetë ku i ka çizmet, a i ka hala n'tavan, po gjyna. Se ai malsori ka t'rrike me ta ju bojke, katuna jeni, katunar jeni, azim sa kohë ka që jeni dalë prej beglave.

Asej si komë thonë veq Rades duhet me ja bo, a i ki hala çizmet n'tavan? Katunare që nuk ja dinë renin as shehrit as katunit.

200 mijë euro[34][redakto | redakto tekstin burimor]

200 mijë euro për kompletin e veprave të akademik Rexhep Qosjes. O jo 200 mijë, jo çmimi Nobel po edhe n'shkofshin n'planet tjeter a sistem tjeter të yjeve, po nuk erdhen baca Rexhep edhe baca Ismal në Oksigjen a ndonjë emision t'popullit kurgjo për popullin shqiptar. Me ardhë me u ulë allashqiptarçe[35], me bo muhabet e me kesh. Populli edhe pas tona ktyne mundimeve nuk po lyp shumë prej tyne, me i pa bashkë tu keshë. Krejt thjesht. Jemi njo. Një amonet e kena, qata duhet me qu në vanë. Pa e kry qatë amanet nuk mujim as na as kojshit me ecë përpara. Amonet mo. Une as nuk falna nëpër kisha as nëpër xhamia, duhna me u majt për dishka. Bukë e krip e zemër.

Make Love, Not War Ose Mos i Thuni Vetit Shqiptarë - hahahha.

Teletabis[redakto | redakto tekstin burimor]

Tipsi, Lala, Vala, Ipko, Turri, Murri, ... peget te tonat si teletabit e Kosovës, si t'Serbis, një zot e kanë edhe ata peget Vodafonin. Jepni mër dëmshpërblimet. Kush donë me marrë licencen, po më duket njësoj kanë të drejt me konkuru edhe të hujt, le të japin kontributin me i mbulu dëmshpërblimet përdoruesve të linjave. Kur t'fillohet situata me gjyq atëhere i tërheqin paret. Shka ka aty punë, shka janë impulset rrym hesapi, nuk është humbja e produktit aq që lunë dishka rol. Sa munet me konë humbja materia, kurgjo ma tepër se një reklam. Nxineni që jeni ka boni reklam për firmat e juja. Shteti ju shkarkon nga tatimet për reklama. - hahahhah

Le ti njekë gjyqi[36] ata që i kanë qitë ato antena. Me siguri nuk kanë pagu tatime as në Serbi[37] as në Kosovë. Ndekje përshkak të ikjes nga tatimi dhe nga përdorimi i hapsirës për qëllim përfitimi të paligjëshem. - hhahahah - EULEKSi lypke punë , qe vlla punë dore si me i pas pre teshat tamon. E lypen krimin, E gjeten krimin, edhe ata "hygjym serbez".

Peget edhe Tada i ka qitë kundërshtart e vetë në pozicion pat, edhe kartoni i verdhë ja nimon me ju bo mat. Kryesorja popullin me rujt se për ata "rojtar" në R.S. teton. Ton diten kryt raki e me kurva t'Moldavis, e piskat jam patriot a? Lak-lak nona dajes. Patriot ata që kanë nejtë n'mes t'Kosovës, n'mes shqiptarve. Shka, shka po shka osht osht, edhe që nuk i kanë nguc shqiptartë, vetem propaganda boll osht. Kur ja dinë gjendjen edhe donë me nejtë, atëher e bajsh meshnet, t'met n'konak. Plotë janë ardhacak të reformes agrare, po apet që apet e kanë llogarit që ma mirë i barabart si njeri me shqiptart në Kosovë se sa si një magjup nëpër Beograd. Peget veq shkojin tu i shajt e tu i nënçmu, s'pe di me fol e qisi muhalife. Kryesorja kriminelt e vetëdijshem mi zonë.

Roli i marketingut në shoqëri për shoqërin[redakto | redakto tekstin burimor]

Le të thojin kush shka të dojin, normal që ka përjashtime, po ma tepër është duke prodhu marketing individi i thejsht i shoqëris shqiptare se sa format tjera të organizimit. Tashti disave që kanë namë e emër, e qe besa kanë të drejta të flasin për apo në emër të formave të organizimit, kjo punë nuk ju pëlqenë, po shka me bo qyshtu koka konë e shkrune, ata që duhet me bo marketing për shoqërin janë të nxonen me u përla njoni me tjetrin e me i livrit orendit me telekomandues - hahahah. Është shumë vështirë, si në marketingun e jashtëm (në gjuhët e huaja), si në të brendshëm, të gjeshë artikuj ku nuk e gjunë autori naj individ, naj institucion (individin përgjegjës) apo thjesht ndonjë shtresë të popullit. Une po munona mes me gjujtë kërkon po edhe unë jamë individ i thjeshtë e nuk komë qefë që në kontakt të më thotë dikush qysh më ka ndodhë me të vërtet "A edhe ti je shqiptar a?". Njeri, së paku 3 vite rresht në atë dyqanë kamë ble cigare, po më shehë tipi në një organizim të shqiptarve e po thotë "A edhe ti je shqiptar a?" - jo për të mirë, se propaganda nëpër gazeta e ka arrit atë shkallë që banori normal e ka fitu përshtypjen që "shqiptar" d.m.th një emër bande në San Paul të Hamburgut- edhe kjo e ka onen e mirë, po të merr si mu konë i shpijes. Shka me bo, qyshtu po ta shkrujin "të shkrunen" për çdo ditë kapak-kapak. hahahah. Jo që më pengon mu pytja e till, se guha prej tulit është, tek e fundit ai që shtron asi pyetje është nën ndikimin e gazetave, po qefë nuk komë. Pak marketng të brendëshem në trojet shqiptare pakë të jashtëm edhe bo vaki shekullin tjeter nuk tuten "njerzit ( e gazetave)" prej meje kur t'ndëgjojin që jam shqiptar.[38] - hahahah

Turku në siklet. Një turk, njeri që ju ka përshtatë sistemit, e ka zonë si me thonë jeten, një vend pune me pagë sa me rrënu, një gru, dy fëmijë, në fakt tu qu jetë ideale njerzore. Krejt O.K. po mos të ishte një bashkatdhetar i tij në vendin e punës të cilit i ka rrëshitë koma, e ja ka arrit mu bo gazi i rrethit të punës. Metem vetem në një nejë, edhe po ja nisë me u anku për bashkatdhetarin e tij. Nejse me një fjal "Na murr ftyren bre burr". E kuptojsha fort mirë, jo që jamë i meçem, po asi situare veq kisha kalu, isha bo njo. Nejse e veta sa milion banor i ka Turqia. E dike saktësisht. E ti po donë me e ndi veten përgjegjës për gjithë ata banorë a? Le e burr, rrësho te poshtë se qashtu është e shkrume, dashte e nuk dashte t'ka ra hise. E sa për merakun se çka mendojin gjermant (çaty i djegë) i thashë "njoni ma boni qe sa e sa vjetë je këtu edhe s'po dinë me fol gjermanisht, marre për ty" ja ktheva "qe sa e sa jamë këtu, edhe hala s'po mundesh mem kuptu, kur po flas gjermanisht a? Jo po, qysh. "Une mirë po foli, krejt të hujt po marrin veshë e qe besa edhe gjermot tjerë, d.m.th gojen e paskna n'rregull po ti veshtë nuk i paske n'rregull ose nuk po dike gjermanisht" - ai që donë me të ndihmu e gjonë metoden e të ndihmon jo vetëm për gjuhë po edhe për problemin miku im Turk në siklet mos baj[39] dert për tjert.

Dallime në logjiken e veriut dhe jugut.

Të rriturit dhe të edukuarit në sistemin Gjerman zakonisht kur të flasesh me ta ndëgjojin të koncentrun. Të jugut nuk e kanë këtë shprehi, veq thojin "Po,po" edhe menjëher ngajin me shku te ai që e ndiejnë vetën më të afërt (etnia nuk lunë rol, fatin e përbashkët "Mërgimi" e marrin në vend të etnis, shkon boshnjaki te shkavi, shkavi te shqiptari, lomsh krejt). Hupsat më të mëdhaj janë konë ata të DDR, nejse edhe ata i barazojin këta të perendimit kur ta shohin që nuk ka rreth të vetin.

Nejse. Vjen rasti me i tregu puntorit të ri se qysh duhet me u kry puna. Rasti me të rritur në sistemin gjerman. Tërrt-vërrt, duhesh me i kallxu fije për pe, numër shumë i vogël i tyne që me të vërtet janë në gjendje me apliku atë teori që tash veq që e zotnojnë. Eh! mer burr kur t'ja nisë aplikimi i teoris, i man britë tu keshë. S'ka e vetmja form e komunikimit goja. O bonja sa të dush me sy, a me kry a me gjeste. Hiq, rrinë si autobusi në stacion, veq kqyrë. Duhet me të vërtet jo me zotnu punën e profesionit, po edhe pedagog mu konë që me da teorin copa-copa sipas rradakes së tipit, aty këtu ndihmon përmendja e mësimeve që i kanë marr në shkollë. Rasti te të hujt, veq duhesh me ditë prej ciles onë oshtë, edhe hini aplikimit, krejt komunikimi me mimik e gjeste. Masi që ta krynë masanej kallxoja teorin që tipit nuk i intereson hiq, veq n'koftë naj demeli e nuk ki qefë me bo muhabet me ta duhesh me ja kallxu teorin.

Shpesh e vesë veten pse njerzit i qojin nëpër shkolla, kur prej mësimeve (ligjeve, rregullave sipas lëmive) të shkollës nuk përdorin as 10-15%? Normal që shkollat e zanateve me siguri që duhet me qenë gjendja ndryshe. Normal ish dutë me konë e mundëshme që ndërmjet veti me komuniku me ligje e rregulla nga lëndët që i mësojin nëpër shkolla fillore. Funi funit sa parja jepet për me i mësu qato muhalife, gjyna, kur ta shehë që nuk dojin, ma mirë me i lonë qaty me bo muhabet, mes e mundo badihava edhe veten edhe nxansin.

Upss!!Të rriturit në sistemin gjerman janë logjikë, ata të jugut shpirtërorë (=shoqërorë). Ky është argument ndaq edhe shkencorë.

Kartoni i verdhë për Taden[redakto | redakto tekstin burimor]

Reni u konë me ja tregu kartonin e verdhë Tades. Është duke vepru jo vetem jashtë rregullave të lojës por edhe jashtë të gjitha ligjeve që ekzistoj (edhe në koka të njerzëve)[40] pos atyre që i ka nxjerr Milloshi.

Për mendjen teme Ban Kimuni ish konë mirë me i adresu "shqetsimet" drejt Tades për pengesat që është duke i paraqit.[41] Vetem me ja trus qashtu paushall jemi të "shqetsunë" në adresë të Prishtinës qysh e ka bo, nuk është neutrale as në të mirë të vetë OKB-së. Vetem pse Prishta ma e durueshme a?[42] Edhe Prishtina dinë mi bo mut. Nejse urtësia e Prishinës duhet me u shpërbly, jo për që kanë nevojë, por se tregon se ka njerzi edhe në organet e OKB-së që urtësis i nënshtrohen. N'fund të fundit ma tepër fiton OKB-ja në regjion se sa Prishtina. Morali i OKB-së kështu e ashtu që në luften e Bosnjës është në fund të pusit.

Sa për ilustrim. E ngjo mesataren e mentaliteti të shqiptarve pakë. Edhe në bazë të dhënave gojore rreth sjelljeve të tyre nëpër Evropë rrjedhë që, janë puntorë të sinqert (besnik si qeni) deri sa nuk i nuhasin lajkat d.m.th deri sa partneri është i sinqert. Në atë moment kur dalin në sipërfaqe lajkat, atëherë nuk ka pardon, thjesht vlenë thënja "Tradhëtari nuk mund të tradhtohet" d.m.th gjitha marrveshjet shoqërore bien posht, shkurt cili është ma i egër e më i shkathtë fiton, hiarkia e hupë kuptimin. Tada osht tu e ditë këtë punë, edhe osht tu i ziabat të hujt. Do me thanë i mbetet OKB-së a po donë me vënu një ranë paqe në Ballkan apo po ka qefë me bo xhungëll atyhen.

Upss!!! Kjo po i bjenë unë po munona me mish e me shpirt mos të lëndohet dikush, ai tjetri po i nxitë njerzit për me u gjujtë në thikë. Më e vogla që mund të bëjë OKB-ja është që të dënojë nxitjen e armiqësive nga ana e Beogradit. Përndryshe le ti palojin teshat e tja therrin, ata për qitë punë janë ardh aty që me denu së paku me shkrime nxitsit e armiqësive. Prishtia po ndjekë kriminelët, ai po e ftonë popullsin me dalë me i mbrojtë. Ai po e lidhë krimin me veten e tij.

Se'ksi lajme vetem në shekullin e ri ka[redakto | redakto tekstin burimor]

Lutjet parandalojnë tërmetet [43]

Lutjet dhe dhënja për bamirësi ndihmojnë në parandalimin e tërmeteve, deklaroi gjatë faljes në xhami, Ajatullah Ahmad Janati, një klerik iranian, mbështetës i regjimit. Agjencitë e lajmeve njoftojnë se disa orë pas thirrjes për lutje kundër tërmeteve, katër tërmete tronditën Iranin në pjesë të ndryshme.

Ditë më parë, një tjetër klerik iranian, Kazem Seidgi, fajësoi “gratë që nuk vishen thjesht” për tërmetet.

Irani e Rusia shkëmbejnë leopardët me tigrat [44]

Rusia i ka dhënë Iranit dy tigra të Siberisë në shkëmbim të dy leopardëve.

Zyrtarët iranianë shpresojnë që tigrat e egër të Siberisë të mund të shumohen në Iran 50 vjetë pas zhdukjes së tyre nga ky vend.

Nga ana tjetër Rusia shpreson të ringjallë bashkësinë e leopardëve persianë në rajonin rus të Kaukazit, të cilët ishin zhdukur nga këto territore që në fillim të shekullit të kaluar.

Xeni e ka pregati gazelin e ri[45]
Në mes tuaj kam qëndruar
E jam duke përvëluar,
Unë zjarrit nuk i druhem
Dhe kurrë s'dua të shuhem,
Gjithë tuajt' i kam parë,
Mëm' e at' e fis e farë,
Jam një shkëndijë pej qielli
dhe një drudhëzë pej dielli.
Shumë herë fle në baltë,
Diku ndodhem dhe në mjaltë
Dua shumë fjalë t'u them,
Po trëmbem mos i bënj ujem.
E ku shkruhenë në kartë
Fjalët' e gjuhësë zjarrtë?
Panairi i veglave muzikore dhe muzika

Nëse vlenë "Rryma është produkt" atëherë vlenë edhe fakti që shumë opera (opereta e qisi sene) janë prezentim i produkteve. Çka d.m.th se ato nuk janë të përgatitura për dëgjim por për prezentim të produkteve. Vetem kombinimi i produkteve të prezentuara në to d.m.th harmonizimi i tyre krijon muzikë. Harmonizime (muzikë) ka shumë pakë në krahasim me produktet që janë prezentuar në historin e njerzimit. Ka "muzikë" për veshë e cila i intereson muzikantit (muzika komerciale e shekujve të kalum) siq i interesonë një mekaniku vegla e punës dhe ka muzikë për njerzi siq është paisja që i shërben njeriut. Unë vlla nuk jamë muzikant, po du muzikë, nuk po du vegla.

Dvorak.jpg

Antonin Dvoraku
(1841-1904)
Stampa:Në


Bedrih Smetanas (Bedŕich Smetana) dhe bashkatdhetari shtatëmbëdhjetëvjeçarë Antonin Dvoraku ja arritën që të shkrinë principet e romantikës klasike me elementet e folklorit vendas dhe më këtë të radhiten në nivel të muzikës kombëtare çeke. Për deri sa Smetana arriti nam në programe muzikore, Dvoraku në radhë të parë ishte një kompozitorë i muzikës absolute. Si biri i një hotelieri dhe kasapi, së pari ju deshtë që të merrte zanatin e të atit para se ta linte të studionte muzikën. Si i ri nevojat e jetike ai i mbulonte me punën e tij si organist dhe muzikant i orkestrës. Nxitjet vendimtare për krijimtari muzikore i mori nga Johanes Brahmsi (Johannes Brahms). Brahmsi[46] kënaqej me muzikën e Dvorakut e veçanërisht me melodiken e rrjedhshme të tij, Prej inatit po du me dalë prej lëkurës kur po shohë se çka ju bie ndër mend njerëzve ashtu pa mundu - kishte thënë njëherë. Në të vërtet shumë vepra të Dvorakut nuk duken problematike në krahasim me mundimet titanike të dëshirës së Betovenit apo me melankonlin e Brahmsit. Me gjithë këtë, Dvorek nuk ishte i muzikanti i thjeshtë popullor ashtu si ai shpesh paraqitet nga të tjerët. Ai ishte një artist që kishte një vetë kritikë dhe shumë punime të hershme të tij i cilësonte si të pa pjekura. Për të zotërimi i formës ishte veçoria që vlerësohej më së larti edhe në copëza të vogla.

Urtësia[redakto | redakto tekstin burimor]

Urtësia
Kjo fjalë e shenjtë
Që dreç e djall
Nga trupi i njeriut
Trembë
Urtësia
Kjo fjalë e shenjtë
Nuk më shkonë për dore
Për këtë nxorra shaka
Për dreç e për djall
Që njeriu me e pa
Urtësin me pru në vend
Nga trupi i djalëris
Djall e dreç me i trembë.

Lajmet[redakto | redakto tekstin burimor]

Dita e Shën Valentinit në Gazeta Expres, Engji dhe Hajria si dhe Sala dhe Hashimi po merren n'grykë.
Titulli: KFOR dënon sulmin, e kupton “frustrimin” e serbëve. Peget që është gabim teknik i shtypi KFOR e kupton “frustrimin” e presonave të dëmtuar pas ç'kyqjes së linjave. Edhe pse nuk e di, jamë i sigurt që sa janë damtu shkijet qatë janë damtu shqiptart. Edhe budall janë të dëmtuarit shqiptar n'qoftë se nuk protestojin si të dëmtuarit serb. Kush i ka leju ato fima me punu pa licenca i ka fajet. Ku jonë mër ato firma të regjistrume, ku e kanë bazën, peget në Serbi - hahaah. Duhet me pagu dëmshpërblimin. - hahahah.

Ani Tad ani, luj-luj veq kur të vjen fletë pagesa mes kukat. Standarte evropiane nuk duhet me i plotësu vetem Kosova po edhe Republika Federative e Serbis dhe Vojvodinës. Sa i përket ndarjes, Kosova u nda që 10 vjetë, po në Serbi (Vojvodina o ka e din, po pi konvenon) hala se kanë marr veshë. Vetë keni lyp me shku me Vojvodinen, tashti pe doni me ardh me ne a? S'ka ose me Vojvodinen ose me ne, edhe mes harro 25% e Kosovës në Federat kërkush nuk guxon me prekë atë tregë përpos kosovarve. Janë metë shkijet ortodoks si cuklana, sjon ka e dini ku e kanë venin. Qishtu kur ti vrani e ti preni vllaznit e juj vetem për fe. Ju ka ardh lezet me ju fry që 100 vjetë, ani kuj Evropës.


Anekdota e ditës

nga Bardh Frangu

Anekdota në vazhdim thuhet të jetë tipike shqiptare. Njëri kishte marrë një karrige të vjetër dhe mbi të kishte vendosur gjithashtu disa libra të vjetër. Karrigen e kishte vendosur skaj rruge, i bindur se dikush nga kalimtarët do t’i merrte librat. Për habinë e tij, kishte kaluar njëri atypari, i kishte hequr librat dhe e kishte marrë karrigen!

Sa i përket leximit të librave, autori ka harru se çysh oshtë e shkrune, jetojmë ne atëherë pse me lexu?

Ekpserimenti i ditës

nga TV arte, gjermonisht-frengjisht

Eksperimenti fillon me dy grupe (I-gjerman, II-francez, secili nga 5-6 persona) të një workshop-i të të punsuarve në sektorin e personelit (ata përmas tavolinave) të një firme. Gjatë pushimit ju japen një detyrë, pa i informuar për ekspeimentin që u boke me ta. Detyra ishte që me kokrra sheqeri të ndërtonin një godin (kullë).

Francezët gati si shqiptart, secili fol muhalife e gjujë me fjalë të vetmin që punojke për me ndërtu kullën. Qasi shtosi që njoni hala pa ja nisë me maru kullen, tu e ziabatë ata që punojke i thojke komë me qitë kokrrën e funit. Krejt kohen tu keshë

Ah! Gjermont, teknik, sa vanun deri sa e gjeten "fyhren" (kishe ma i meçmi për atë punë), kur e gjeten fyhra e boni planin, tjert punojshin. Çfar serioziteti.

Rezulltati. Francezi, jo francezt, po francezi edhe nër presionin e francezëve ja arriti mi bo një kullë që menzi qëndrojke në vete. Edhe njashtu duke u luhat kulla, ai tipi që kish thonë komë mi qitë kokrren e funit, u qu e qiti, e qiti tipi, edhe për besë u luhatke kulla, po mu rrëzu nuk u rrëzoke.

Gjermant, puntor se jo mahi, po shka me bo, plani i keq. Nejse e bonen kullen shumë të fortë (detyra ishte ma të lartë), por kur i maten lartësin e francezëve ishte më e lartë.

Njeri qysh u shkru është kjo punë. Dikush punon me komë, dikush me durë, dikush beson. Qysh osht e shkrune. Nuk e di që dikush ka mujt me shkru fatin e vetë. Sipas matematikës kjo është e pamundëshme, sepse "si mund të shkruash, kur nuk dinë me shkru, deri sa të mëson me shkru temelat e fatit veq janë vënu"

E tashti, vete vetën, a është ky eksperiment "e shkrune" a "e lexune"??? Nëse e gjenë, atëherë edhe ki mësu me shkru e me lexu. E njajta vlenë edhe për anekdoten. Kur po mendoj thellë, po më vjenë përshtypja se kemi shumë-shumë më tepër lexues sa shkrues. Peget që në kohën e Rilindjes kombëtare ka pasë ma shumë që kanë "e kanë shkru" se sa "që e kanë lexu".

Tuj shetit nëpër kojshi[redakto | redakto tekstin burimor]

Tuj shetit nëpër kojshi
Pashë tu mi kajtë hallet e dertet
Po me u mërzit kërkush nuk ish tuj mërzit
Tuj shetit nëpër kojshi
Europë të lirë,
Voisë of Amerikë
Dojçe Velle
E BiBiSi
Tonë tu e ditë ma mirë
Se unë shka komë në shpi
O vaj halli moj Shqipëri
Jo, jo, këta kojshi nuk janë të këqij
Këtë e kamë pa ironi
Këto shtëpi i kanë dritaret
Për me pa bukurin e dhomave të tyre
O vaj halli moj Shqipëri
Jo, jo, këta kojshi nuk janë të këqij
Bijt e tu emrin janë tu ta fliq
I kanë përzi kabllat
Nërë kojshi po e ndien veten si në shpi
Prej dritareve t'kojshive fjalë po gjujnë
Po të hujve bukurin shqiptare
Nuk po munet me ju tregu
Kanë punë, he burrë
Me telekomanda prej kojshive
Orendit e shpisë dojin me i livrit.


Ç'far gazetar palidhje. Pse vlla radio stacionet e shteteve tjera nuk po thellohen në politika të brendshme si të Kosovës po ashtu edhe të Shqipëris??? Kush donë vlla me bo politik le të hapë gazetë, faqe interneti ku ta di, po mos ti shfrytëzon urat e komunikmit kombëtar për mendime e paraqitje të mendimeve që nuk janë përfaqsuese të Kosovës dhe Shqipëris.[47] Merrnu vlla ma tepër me problemet e bashkëatdhetarve, ecurit e tyre, aty ku jeni. Dilni shetitni, folni me njerzi edhe te shpija edhe te kojshia, jeta ka shumë dimensione. Ka kalu koha e luftës ku u kanë nevoja. Ska pas burime të besueshme. Tashti u qetësu kjo punë. Nuk është normale me u marr si burim "MA" i besueshem burimi i kojshive se sa ai i shpisë. Hajde tish puna që vendlindja është nër diktaturë, po vetë këto radiostacione nuk po i marrin si diktatura.

Upss!!Ani kur po folin: Sipas BiBiSis. Fap, pe kërkoj nëpër fleta të BiBiSis, kërkah hiq. Ih, nima, ka dash me thonë Sipas redaksis në gjuhen shqipe pranë BiBiSis. Ej, he burr, krejt muhabet tjeter. Si ato plakat që ulen nëpër minera e folin për nusen. Qishtu si une de mo. Bile une po ja trusi agjencia "Hipi Zhdripi" e nuk po mshefna mas nameve të arritura nga nevoja e rrethanave historike.

Po më shtijin me ja marr inatit vendit ku jamë tu jetu pa pikë faji.

Edhe gazetari që jeton në Kosovë apo në Shqipëri e shkonë tu ja hupë tregun vetit, për mu është budalla ma i madhi që ekziston. Mos vjedh - puno, prezento n'emër që e ki, vanon, po ki me bo emen që jo redaksia në gjuhen shqipe po radiostacionet kanë me ardhë me të ofru punë (gazetart tjerë t'ijin përmas bash si mizat mas mutit). E di që ndër ta ka asi tipa që kurr jashtë nuk munesh me i gjetë. Ka plot rexhepagiqa e si ai tjetri (reporter në Izrael/Palestin, Rripi i Gazës)

Gjuhë shqipe për qefë[redakto | redakto tekstin burimor]

Alfabeti i ka 36 shkronja
Secila ma e mirë se shoqja
Java i ka shtatë ditë
Dora-dorës sillen përditë
Javë pas jave ditët bëjnë një mujë
Muj pas muji, për besë shkon edhe një vit
Vit e shekuj sa të dushë
Po kjo punë si intereson kërkujt
Se kemë 29 bashkëtingllore
O sa të bukura janë
Më vije të i kapë për dore
Dhe nga qefi më dalin përpara
Shtatë zanore
Gjitha të mira janë
Por si përmendore
Ë-në e mbajë në mend
Për një vetë çorrtim
Nga bankat shkollore.

Merre karriken, merre, merre. Tjetri përmi bankë. Manteli i gatë, mbules e vërtet, i gjori ai i cili nën të veten e gjen. Pam - pam - pam gjithë pushimin e gjatë. Hare e lumturi deri atje ku nuk ka. Nëpër klasë, koka gazmore, gojëplot lëvdrohen se ikën shpejt nga ai sikletë. Hareja pa kufi të bënë zilen mos me ndi, e hapë deren profesori nga terri që të jepë dritë. Profesor për mbi profesor ai njeri, me plotë qetësi vetëm thotë "ndodhë edhe kjo o djem të ri". Oj rini, rujuni prej shkollhajvanave si ky. Nuk e dini ç'far njerzi jon, NUK JANË NJERZI -hahahah. Krejt qetë e fillojn edhe ligjërimin, po dije që në nga ai moment mo nuk je ti ai që ke qenë. Sipërfaqja jote mbetet ajo që ka qenë, por brenda ke një "ë"[48] që nga brenda të gëdhend - si virus, asi i fortë, Trojan.

Matematikë për çefë, qashtu[redakto | redakto tekstin burimor]

Mësuesja: Luli na folë diçka për vektorët!
Luli: Vektorët, ëh, vektorët janë ... Në natyr ka disa lloje të vektorëve.
Mësuesja: Ëh! Cilët janë "ata vektorë në natyrë" ?
Luli: Valla, mësuese, une nuk e kam adet me mësu përmansh. A ti japi disa shembuj?
Mësuesja: Urdhëro! Oqean! Urdhëro!
Luli: Për vektorët nuk di kurrgjo, veq si i vogël e di që nona i thojke motres msheli vektë. Maje në mend mësues ky lloj i vektorëve quhet komë.
Mësuseja: Urtë mër hor! Çka është numri imagjinar i?
Luli: Ëh! Po mësuese, mos më shti me fol fjalë të dyta.
Mësuesja: Fol!
Luli: Po mësuses unë nuk e di, se nuk jamë femën. Kur s'kom mujt me e provu.
Mësuesja: Çka nuk ke mundur të provosh!
Luli: Po mësuese vektorin imagjinar. - Luli filloj të i fëshijë lotët - Po, une mësuese nuk jamë ... asi çfare po menon ti.
Mësuesja: Shka je ka fol mër?
Luli: Po mësuese hapi vegtë e mësheli sytë, edhe masanej e shehë vektorin "i", ai të shtin edhe mi mbledhë vektortë masanej.
Mësuesja: Ulu mër mangup, mër idioti i fëlliqt.
Luli: Të faleminderit, i-di-o-ti sa vështirë e kamë pasë të shkruaj këto radhë.

Thojin që prej asaj dite, drejtori i shkolles ja ka ndalu me fol për vektorë në matematikë Lulit. Po, Luli - Lul, i dulen problemet me vektorë në fizikë.

O feta a je me ne a me ata?[redakto | redakto tekstin burimor]

U heken spiunët mekanik dulën në dritë ata organik apo u ndal krimi mekanik filloj ai organik!? Tada dhe populli i Serbis ka shanca me zgjedhë, të qëndrojnë prapa kriminelëve (spiunëve) apo të heqin dorë nga metodat e tilla. Gjithë të angazhuarit në Kosovë e rreth Kosovës duhet me u deklaru, me kriminelët apo me paqen? Tisha konë mretë i Kosovës, qitashti e kisha dhezë një cigare, i kisha thonë grujes çitma një çajë edhe kisha prit 24 orë pozicionimet e tyne. Kush nuk ëshë kundër është për.[49]

Thojin, politika bënë shumë gjëra, unë kam bindjen që kurr diplomacis nuk mundet me ja kalu sepse çpikjet e thjeshta janë çpikjet më të mira. Politika është vëllim i diplomacive. Fitore të përjetëshme në politik korrë vetem Zoti, gjithë tjerët janë humbës. Për këtë me Zotin mos e provo me u shty me politik, vetem me diplomaci.[50]

Upss!! Një selam popullit që të ruhen nga provokimet pa marr parasysh nga cila anë vijin, vazhdo jeten e qytetarit se kjo është punë kriminelësh e nuk ka të bëjë me ndjena, preokopime, dëshira e çështje tjera por thjesht është qështje krimi (deri tani në sipërfaqe krim ekonomik). Normale këtë selom ish konë, mi bo vetë patriotët serb.

E qishtu luhet cicimici, tak-tuk, tashti e ka renin Serbia me lujt. Për paqe, thotë "mir ju kanë bo, për shka jonë zyret e regjistrimit, a jemi në xhungël me punu n'zezen a? A pi dojin BE-në?"[51], për krim, qysh ja kanë nisë, citoj nga "europa e lirë" :"Mendojmë se ky është një incident i paramenduar, i cili nuk është vetëm sulm kundër pronave të kompanive serbe, por përpjekje për të ndërprerë çdo komunikim midis serbëve të Kosovës dhe lidhjet e tyre me pjesën tjetër të Serbisë dhe botës”.

“Me ndërprerjen e çdo forme të komunikimit midis hapësirave serbe, institucionet e përkohshme të Kosovës po krijojnë një atmosferë pasigurie dhe frike, shkurajojnë të kthyerit dhe nxisin një valë të re zhvendosjesh” - fund i citatit.

Sa për ilustrim, atmosfera e pasiguris në atë pjesë është që para luftës në Kosovë. Hashiqare o ka shihet se nuk ka lidhje as me popullin serb as me popullin shqiptar, po thjesht me struktura kriminale të lidhne nyjë në Beograd e në Prishtinë. BIZNIS. jo mër balë për biznis me lujt me jetë të njerzëve a?

EULEX-it po i mesin 24 orë me vepru. Tisha konë në vend të Kerambos ja kisha bo një telefonat Tades edhe e kisha vetë ka pe donë, për ka urtësia i bjenë me u distancu prej kriminelëve, për ka forca maje përgjegjësin.

Qysh thotë ajo fjala e urtë "Turki do zorë"

Përshëndetje kardinalit[redakto | redakto tekstin burimor]

Kryqin nuk e mbaj
As në qafë as në shtëpi
Ku ta shohë e rrespektoj
Për sakrificat e njerzëve
Në emër të tij
Vetë këto vargje më shtynë
Që sa të mundem kryqit
Të i dalë në ndihmë
Jam shqiptar e krenarë
Gjërat e djeshit
I gjykoj me ligje të djeshit
Gjërat e sotit me
Me ligje të sotit
E kjo më shtynë
Të qeshë me ato shtazë
Të diplomuara
Anë e mbanë botës
Që sot në gazin e botës
Të djeshmen gjykojnë
Sipas të sotshmes
Si duket dajak
N'kohë dajakit
Nuk kanë hongër boll.
E tash ta dish
Që Serbia në Kosovë
E në gjitha luftat
Në Ballkan ka bo krim
Jo të sotit
Por edhe të motit.


Kur nuk jeni t'zot me i mbrojtë të arriturat e parardhësve ma mirë deshni ato uniforma. Thuj, shul shqip: T'kom rrehë se nuk je konë njeri, e shka osht ma e keqja hala nuk je bo. E pashë njerin, bile në TV shtosë, i mshojke pa vetëdije foltores me dorë, ju tha po i komë, rrehë. S'ka njeri shka me thonë tjeter qashtu u konë rreni, mes me pas bo qashtu sishit bo kaq të meqem mem gjyku kështu. Tashti jeni bo t'meqem, po njerzë mu bo, lerg, shumë lerg jeni. Nejse, njerzit e kanë kuptu, shtazët e kuptojin bo vaki në tjeter dynja. Tamom si ajo gojdhana me djalin që u bo mretë e i ka qu ushtart me ja pru baben në pallat. Mret po, po njeri jo.

Internetlife[redakto | redakto tekstin burimor]

Nejse fjala muhalife peget që u dalë prej modës, tashti internetlife o ka donë me zëvendësu. Jeta është e till. Nejse një internetlif i ri:

"Amerika, demek SHBA-ja, ja paska leju Greqisë me çelë bunar të naftës ma thellë se që është e lejushme. Kështu që sipas internetlifeve, Greqia tekoka vendi më i pasur në botë për nga rezervat e naftës."

Përpara baba ju piskatke fëmijve (e kënej vetë i merrke informatat - hahahah) kur ja nisnin mrena shpisë me folë me fjelë të dëgjuara në muhall, tashti peget duhet me ju piskat kur t'ja nisin mrena shpisë me folë me fjelë të internetit. Ja s'ka mo, qe pi veshi papuçat e pe dal nër kojshi. Ja, s'ka. Çu mër rrëshoma renin se boll nejte ti.


Enciklopedi: Fjala Internetlife është fjalë e përbërë "hin - tër - naten - gjallë". Mirëpo disa janë të mendimit që nuk osht qashtu.

Serbia nuk e do Kosovën në Samitin e Sarajevës si shtet - Kush ka qefë me u ballafaqu me krimin që ka bërë? Ç'farë muhalifi! Ani mo kur t'ja jepë shancen edhe me mëlu krimin.!!!

Ja këso logjike vetem BE-ja ka, të mos themi krimineli ndihmon kriminelin. Ndryshe nuk ka logjikë që mendja e shëndosh mund ta pranojë. Njerzit janë vra, janë pre, janë dhunu. Këto si duket dikush po donë me i mëlu. Kësaj i thonë mbulesë e krimit, e mbulesa e krimit është zinxhir i cili prodhonë kriminel të ri.

Ku mbetë kreativiteti i Ndërkombëtarve[redakto | redakto tekstin burimor]

Njëherë jo Kosovartë nuk janë kreativ e tani, ku mbetë kreativiteti i ndërkombëtarve? Shqetësimi është shqetësim nuk është kreativitet.[52]

Mos dil përpara hap rrugë. Nëse nuk je kreativ, trus qaty.

barcoleta e ditës në Kosova Sot
Dërguar nga:
Do të blej një anije kozmike
Për të zbuluar kush është më i zgjuar në një spital psikiatrik doktori pyet disa pacientë se çfarë mund të blenë me 5 euro. Pyet njërin dhe ky i thotë “do të blej një shtëpi të madhe”. Tjetri thotë “do të blej një makinë”..
Pyet dhe një tjetër dhe ky i thotë “një sakëz”. Doktori habitet se si ka përfunduar ky këtu… Kur pacienti ja pret “po t'ma kthesh[53] kusurin do të blej një anije kozmike”
Hajde dije kush është pacienti e kush mjeku[54]!!! Nejse, iki doktori prej atyhi, po e murr iletin me veti. Pas një kohe prapë u këthye në të njëjtin shpi-tall. Longari e përshëndeti: Mirë se na keni e vini, kolegë! Është ai njeri këtu në shpitall? Kolegë, në Spital thuhet, këtu je në shpi shqiptare nuk je në Zvicërr, e sa për tall, tall je vetë.

Njohja e pavarsi[redakto | redakto tekstin burimor]

Si të lodhet e merr Zoti e hanë për vete copen e mishit (lumturisë). S'ka faj, s'ki dit me u nalë e me shiju jeten. Mu pas nal, kish kalu nanjo me mobil, t'kish fotografu edhe ju kish kallxu tjerve sa e shijshme është jeta

E di që shtetasit e Kosovës janë të shpërndar në tërë botën. Normal që dasem pa mish nuk ka, po edhe organizem që di të mendoj vetë pa skelet nuk ka. Shtetet ku banojnë shumica e shtetasve të kosovës e kanë pranu shtetësin. Çka d.m.th se Kosova ka arrit shkallen e shtetit jo vetëm në teori por edhe në parakti. Me fjalë të tjera Kosova si shtet mund të ekzistoj edhe pa njohje të tjera, që në praktik i bjenë mos me i bo vetit trysni për gjërat elementare edhe në diplomaci edhe në politik. Nuk do me thonë që me harru, po në diplomaci i bjenë për këtë punë i ki "bothët e shlira". Normal që në politik sidomos kur gjuhen plot shtete aty është nxeht. Veq n'kofsh budall me hi pa u mat. Normal që të gjujin me gurë për met qitë në mes e met bo objekt i goditjeve[55]. Po kadal nuk je në presion të EKZISTENCES. Dellin e kini aty, (me siguri edhe ai kur t'bohet nervoz i livrit bulqitë) e qe besa ka plotë miqë që dojin me ju t'fillu punë, së paku në politik. Mos e nxitni popullin me premtime, që shqip i bjen "RRUDHNI GOJEN". Po thojin populli i Kosovës më optimisti në botë, po mu po më doket si "ballonat" nëpër byrsa (kriza globale po i thojin tashti). Faktë që Kosova ka përparu në çdo drejtim[56], por është edhe faktë që hala para se me ja nisë lufta premtimet jonë konë shumë-shumë nelt. Kur u ardh vakti mu kru, ngëc, shumica jo që nuk ju ka ndihmu po edhe ka vjedh. Shka vjehet mrena shtetit e rrin mrena nga pikëpamja e shtetit i bjenë qysh u konë ai shtosi me Titen "Po vjedhin", "ku pi çojin", "Po, ëh...", "Le net vjedhin, deri sa nuk i nxerrin jashtë i thojin HUAZIM". Kjo sot po i bjenë, shteti i Kosovës duhet me marrë e me kqyrë me LLUP, shka pe hinë e shka pe del. Transaksionet që po i bojin mi kqyr qysh i bjenë mirë popullit e jo xhepit personal, se vjenë dita e kiametit (bankrot po i thojin me të rejen, ata që nuk janë shtetas e nuk i kanë paret në Kosovë ja therrin. Udha mare mori gra e, jena msu me bo sefa e!!!). Po prap deri sa nuk i merr populli i Kosovës çelsat në dorë, ata të klubit të Mbretësreshes le të folin sa të dojin për korrupcion. Saktësisht ata janë tu dashtë me kontrollu korrupcionin nëpër damar të vetë, jo të Kosovës. Pikëpremje e përbashkët, pastrim parash.

Upss!!! Mos e hani me shti n'lojë kombin me të jashtmit. Kombi është punë INTERNE shqiptare. Duhet me da shaprin prej sheqerit. Jo boni lëshim këtu që me marr ata atje. Lak-lak nona dajes, vrapo e mos livrit prej venit a? Qe sa vjetë asnjë përparim pa nirës e gjakë shqiptarve nuk u bo për drejta të shqiptarve as në Preshevë, as në Maqedoni as në Çamri.

Akëllyki[57][redakto | redakto tekstin burimor]

Lluk, vat ai em sejing. Akëllyk. If ju rimember vhen mai grendmam hes miksid "at senin e bardh" shi hes maket hër feis "akëll-akëll". So, dir frend dont forget, "molla llapiane", iven if ju go tu shkolla must bi "molla llapiane" at home, not et publik plase. If ju forget, then "loke" is ganë ë be engry vith ju, and "tomlin e nones" dont make "hallall" tu ju.

Zhon Lyk Pika from "Çmimi i hyrjes" në anijen hapësirore.

Soll për ty Llapjana ime
Sosem si S.O.S në mërgim
Solla vetmin për ty
Soll të ndjejë gjuhën tënde
Soll buzët t'mi lagësh
Soll o për mu je ti
Soll del në dritare
Sollo ty të këndojë.
Soll me të thanë
Se fjaltë e gjuhës që të sos
Nuk shkruhen në kartë.
Zij vot ditë e natë
Mer kur ka jeta fund?
Bota le ta di se sosem për ty.
Për mua
Do, Re, Mi, Fa, Sol
Je ti.
E unë
Soll, fik-all, vetëm
Gjuhën tënde kujtojë.

Po, e mushi barkun, dul, i hapi krahtë edhe në vend se të thërras jet o jet, thërriste kafshë o kafshë. I kish Zi votë mirë ti djalë kuzhinieri. Ja buka e përmbysur i thonë kësaj pune, për këtë edhe e ka ndalu Zoti të hahet molla.

Diplomacia dhe politika[redakto | redakto tekstin burimor]

Diplomacia osht ti edhe une me i afru pllomat e dorës. Politika i bjen: pe gjujë një guri e ishalla nuk em bjenë mu. Edhe kardinalet kur ta gjujin gurin duhet me llogarit që munet me ju ra n'kry.[58] Populli nuk dinë politik, si ta shehë qe dikush a ka gjunë me gurë, veq i kap gurt e ja kthenë ka u ardhë. Tashti krejt populli politikan nuk munet me u bo. Kush hamomin me punu për politikant, prej durve të popullit e kanë buken. Se kem na budall e nuk po e dijim kush osht Vatikani, kush osht Kisha Ortodokse e Serbisë, o djalo gurtë e tyne i kina nji boll, shpina o kam dhamë prej tyne. Në koft se të vjenë ty lezet me ta hi me gur mu nuk em vjenë, jo me konë ai edhe gur i Zotit e sedel mo i kardinalit.

Thuju mes gjujin me gurë. hahahahah. Qëre une vetem me fara pe gjujë, sa me ja bo adetin. Runi delet e juja, po gur mes gjuni.

Njese e qishtu lindi tregimi i kungullit dhe kardinalit.

Mbrëmje pranverore. Djalëria, aty-këtu ndonjë plakë shëtisnin pranë detit. Aty këtu gjeje ndonjë buzqeshje, nëpër çoshe ndonjë çift të dashuruar pakë më tutje në qender shpëthenin gazet nga goja e njerzëve, ndonjë gazetarë e merrte shakan e hudhte në të përditëshmen e tij. Kështu shkonte jeta, qetë-qetë. Disa çuna e thenin heshtjen. Sidomos kur kalonin çupat me fustane të shkurta pran tyre i gjuanin me fara për të tërhequr vëmendjen. Njerzit ishin të lumtur. Aty gjeje edhe fëmijë, merrnin në duar gurë rrapica dhe i hudhnin pjertas duke garuar se cili do të bënte më shumë (pasna harru) rrathë të valëve të detit. Në një kull që gjendej aty pranë detit, kardinalët i shikoni dhe bisedoni. Kjo është mrekulli e Zotit. Njërit prej tyre seq ja përshkroj trupin një dëshirë që kishte si fëmijë për të gjuajtur rrapica. Deti nuk ishte largë portës së kullës së tyre. Kështu ai zbriti shkallëve teposhtë, hapi deren, dual jashtë dhe ju afrua fëmijve. Kapi një rrapicë dhe e hudhi, 1, 2, ... fëmijët shikonin të hutuar, 3,... guri iku largë në thellësi, kur pa pritmas e goditi një kungull të zbrazët që fëmijët i thonin kungulli i Hipi Zhdripit. Fëmijët shikonin gurin, i cili kthehej nga kishte ardhur. Më kotë, kardinali provojë që të ikte mbas derës së kullës, guri e goditi në kokë, dhe e shtriu përtoke. Mule mandej të sulen kardinalët tjerë ta kapnin dhe ta fusin brenda në kullë.

Çfar budalle n'van se mi gjujt prej kullës u zhdryp poshtë. hahahah. Peget kurr nuk u konë n'Gjakovë, se kish ditë mu rujt, kah tish shku e kish ni "mes u bo gazi i botës" - gazeta osht gazi i botës.

Standartet Evropane[redakto | redakto tekstin burimor]

Standari numër 1 i gjitha shteteve Evropiane është mbrojtja e shtetasve të tyre nga sulmet e jashtme.[59] Bohne e i latë të jashtmit me i prekë institucionet apo shtetasit (=institucion oshtë edhe shtetasi) nuk e kini meritu mu bo shtet. hahhah. Une nuk i komë qitë rregullat e lojës. Për shka bohet shteti, për shtetasit e tij. hahahahha. Ai nuk bohet në Kinë shteti për banortë e Evropës!!! Nëse duhet me u bo kurban najkush atëherë, thuhet po e bojim kurban edhe u kry. E jo me u mshefë mas standarteve e dallavereve. Të jashtmit nuk bonë me harru "Familjen e sakrifices", se nëse Jezu Krishti e ka dhanë jeten e tij e u bo Zot, familja shqiptare është familje e Zotrave.

Krejt t'hujt qe munohen me u përzi (me ngadalsu zhvillimin e institucioneve) nëpër punë të brendshme të Kosovës, po du me thonë që në mënyrë të këfillt nuk i mbrojnë interesat e Kosovës, janë shpijuna të futur në damartë e OKB-së, që mundohen me i mbrojtë interesat e shteteve të veta. Amerikant interesat i kanë shpall hashiqare. hahahaha. Tjert tonë e kanë mizen mas veshit. OKB-ja ju ka japë urdhin me i ndërtu e zhvillu institucionet, jo me ju dalë atyne përpara. Shka ka lidhje Albin Kurti me standarte? Institucionet e Kosovës kanë lidhje me Albin Kurtin, jo Euleksi. Euleksi sa e di u ardh aty për krim, jo për çështje politike në të cilat ka sharru UNMIK-u. Thojin ruju prej t'mytnit se t'myt. Edhe EULEX-in, e myti UNMIK-u.

Veq munohen me ju nxjerr punë institucioneve të Kosovës, ja me shti huti.

Ma mirë e ken me dalë në teren e me ju spjegu shkijeve[60] që pushteti i Serbis nuk kthehet mo, se sa me sht huti në anën e shqiptarve.

Çika e perendimit[redakto | redakto tekstin burimor]

Dy shokë, dy shoqe. Çifti i parë u kriju, familja e shoqës së parë, hyri në shtëpi të çiftit. Hyri në plotë kuptimin e fjalës (okupim total edhe i rrogës së burrit - tu qeveris edhe me të ardhurat e burrit). Mardhënia dështoj. E njëjta udhë edhe për çiftin e dytë. Shoku e gjeti momentitn, dhe ja tregoi mretit deren. Jo-po, kshtu e ashtu. Ja hajde si njeri, ja ik, mes u përzij, s'po du hiq pshtetje as mbështetje, çika jote koftë se don me nejt le të rrij, koft se nuk donë qe ku ashtë le të qohet le të vij me ty. A pe donë me nejtë me mu a me baben tonë. Me ty. Atëher lartëmadhëria e juaj, diten e mirë. E doki najher qishtu, mas darke.

Çfar mreti, nuk po munet mi zgjidhë problemet n'shpi të veten e po donë me u përzi n'shpi temen. Me i pas zgjidhë qysh duhet nuk kishin ndodhë luftat e Ballkanit. Qe sa vjetë e vjetë kishe shtet Greqia e po falimenton, e hajin mutë jo Kosova korrupcion e kosovarve hala çelsat në dorë nuk ju kanë lëshu. Akraballykë i fliçtë. Bile Kosovart nuk i kanë kërkuj borxh, amo bashë kërkuj, vetem shka ju kanë atyne borxhe, materiale e shpirtërore. Kjo është e saktë dhe e vërtetë.

Jemi në Tokën tonë, në shtëpin tonë[61]. Kurr një zo tjeter aty nuk duhet të ndihet më shumë se i popullit të Kosovës. Përndryshe secili është i rrezikum për vdekje. hahahah

O gjenerat e re, mos e le me të trullu me parfume e kishe sjelle t'civilizume, se ma katunar janë se katunart tonë. Fort mirë, e qe besa pa keq kuptime e kuptojin gjuhën sipas filozofis katunit (se t'qytetit hala nuk kanë mujt me nxonë). Kur nuk ju konvenon ta bojin kishe që nuk je i civilizum.

Kqyri muhalifet e arabëve - gjyshi ma i meqem se tjertë. Jo Bin Ladeni e pa bin Ladeni, ata tipat u knaqen en Arabi, pe ju pikin banesat prej qiellit midis shkretines. E kta tont na qanë krytë për një autostrad[62]. hahahaha

Ngjarje e saktë por jo e vërtet[redakto | redakto tekstin burimor]

Ju lutem ç'far shtetësie keni?
Kosovare.
Kjo shtetësi nuk ekziston?
Si nuk ekziston, po shiko ku e kamë pashaporten!
O bir, unë nuk jamë politikan, jamë Drejtësia, kjo shtetësi nuk ekziston.
E qi thonë kësaj pune atëherë, pashaporten kosovare, drejtësin Euleshjane, ku të ankohem?
Unë nuk jamë politikan, por e di që një shtet e ka gjkaten e vetë dhe ajo është e paprekshme.
Po si tja bëjë?
Nuk e di, por përderisa gjakata kushtetuse quhet EULESH atëherë është pushteti i EULESH-t ai që sundon.
Po ne e kemi policin?
Policia merr udhëzime vetem nga një patron?
Ti po do me thanë që EULEX-i po e urdhëron Policin e Kosovës, po ajo po thojin që është e popullit?
Ose e popullit ose e EULEX-it, me dy lugë nuk hahet.
D.m.th vendlindja ime te koka e okopume?
E gjete, vendlindja jote është e okupume nga një pushtet i huj.

Kaq sa i përket drejtësis së gjkatave në Kosovë e proceseve politike, e muhalifeve tjera të drejtësis. NUK KA DREJTËSI DERI SA PUSHTETIN E MBAJNË OKUPATORËT. Pa marr parasysh sa i butë është bajtësi i pushtetit, po që se populli nuk e pranon ai në shkencë e ka emrin OKUPATOR. Avokatët e gjyqtarët i thanë jo. Okupatorë që e ka vështirë të gjejë bashkëpuntorë, e mëshifet mas mjegullës që vetë e ka krijuar.

Euleksi nuk duhet të ketë forcë përndjekse, ajo duhet të jetë në duar të gjykatave të Kosovës. Oda e Binak Alis duhet mi pasë në dorë këtë fuqi. Euleksi po banë pazar nëpër mjegull.

Upsss!!! Oda e Binak Alis nuk vendos qysh i qohet atij e ktij (në Kinë, Europë, Amerikë, Mars, Jupiter), po qysh i bjen ma drejtë marrëveshjes së individit me popullin. Oda ma mirë e ka me i ndjekë vrasësit e Monit edhe ati tjetrit dhe shkeljet që i ka bo UNMIK-u e EULESH-i.


Kosova është i pranun nga 64 shtete. Kjo nuk d.m.th se këto 64 shtete kanë të drejtë me bo shka të dojin. Edhe OKB-ja nuk ka drejtë me bo shka të donë përderi sa nuk e pranon Kosovën si shtet (nuk ke kontrat me ta, fakt që Kosova e synon një kontrat me OKB-në po nuk ka, si shtet nuk ka, deri sa OKB-ja nuk e pranon si shtet Kosovën ligjet e OKB nuk vlejin për shtetin e Kosovës), bile as nuk ka shka me fol hiq. OKB-ja është palë me të cilën kosovarët mund të bëjnë pazar. Përderi sa kosovart nuk kanë përfaqsues në OKB, as OKB s'ka çka me lyp në Kosovë. Përndyshe çlirimi i Kosovës në mënyrë shkencore i bjen ndërrim i okupatorit.

ahhahahah. Shka kena na faj që OKB-ja punon en t'zezen.

Shka me bo. Heke mjegullen. Spanja, Greqia, Marsi, Jupiteri, le ti kryejnë detyrat e shpisë vetë. Boll ka hekë populli i Kosovës. Qaqë ka hekë sa që edhe nga mendja e "miqve" u hupë realiteti. Miqt ja kanë nisë me pa ëndrra. Kurgjo e keqe, po me pa ëndrra e uji nër komë, nuk shkonë, se uji t'këfill. Sa për kosovartë, ata duhet me i kallxu edhe mretit edhe mretneshes "se e kanë bo njetë" dashti e nuk dashti ata fjalën ja kanë dhanë, kanë thonë "PO". Tashti mos bohen si ato gratë kaçipërdhiçka. Kosovart Çelsat e shpisë, kush donë me ndihmu munet, edhe është normale që çiftit të ri me i ndihmu akraballyki, po jo me shku aty me u ul n'krye t'minerit e me urdhënu.

BE-ja nuk ka probleme me Kosovën po me Spanjën. Ata që nuk janë në gjendje me i zgjidh problemet në shpi të veten po munohen me i gjujt në kurriz të Kosovës. Ashtë mënyra bilaterale, përderi sa shpija e BE-së nuk i zgjidhin problemet e veta.

Shtëpia anamalit, Animal House, SHTËPIA E SHTAZËVE.

Ku është BE-ja?[redakto | redakto tekstin burimor]

Luli! Me mësuese na trego se ku gjendet shtëpia e BE-së.
Në Kosovë, mësuese. Aty i ki ata që vendosin për BE-në.
Po mirë, e çështë me Brukselin
O mësuese ata që hijin e dalin në Bruksel, janë kuklla t'ngerne me çelsë. Në shtëpi bohet muhabeti, masanej shkon në Kuvend e tek masanjer ja nisin mi dhezë kompjuterat me bo parallogarit.
Po kjo sipas teje Luli është rrugë e gjatë.
Po normal, mësuese. Përqita, për me marr manë ato kukllat, Zoti ja ka futë pordhë në Islandë, ju ka prish fluturimet.
E tashti, Luli?
Paj, deri sa oxhaku i shtëpisë qetë tim, edhe oxhaku i Islandes ka me qitë tim. hahahah
E si t'ja bëjmë Luli.
Po herdo kurdo, plaka e detit e kupton që me Zotin nuk munet me u shty.

Shqiptart pe dojin me hi në BE, e BE-ja tu munu me ikë prej vetëvetes e ka bo shpin para hunëve tyne.

A do të përjetojmë betejen e titanëve në filmin "Toka jonë".

Demokracia perendimore kundër demokracisë shqiptare.
Në rolet kryesore Delli si Rob i kohës dhe Kurti si pasardhës i Tinka Kurtit.

Pasha din e iman[redakto | redakto tekstin burimor]

Pasha din e iman
Se nona i qiti n'dritë
E populli i ka rritë
Për fëmijtë e nanës Shqipëri
Me ju tregu se si vallzohet për
Çdo pikë që është ç'pikë
Se Zoti e pikë
Që t'i bëjë njerzimit
Më shumë dritë
Se pika e ç'pikne
Po su pikë
Ka mu fikë
Atje largë në errësirën
E historisë.
Oksi gjeni nana nuk
Lind për çdo ditë
E vëllaznit kanë qefë me i pa
Që popullit t'ja këndojnë një
Dua të madhe e t'mos kenë frikë
Për nanën Shqipëri.

Hare, hare, për çdo ditë ka një pikë. Kështu Edu-kata e donë. Se disa i kanë bo do vjetë e natyra është e pamëshirmshme.

Muzikë për qefë[redakto | redakto tekstin burimor]

Kultura është sanë qefi nuk është garë Me garu. Po, mirë ta zëmë të garojmë por me këndë? S'ka njeri me konë, a me shtazë me garu a?[63]


Voja bio-atomike[64][redakto | redakto tekstin burimor]

Deri tek prodhimi i vojës atomike janë nevojitur për mi se 2000 vjetë[65]. Për shpikjen e saj kanë dhënë jeten me miliona e ndoshta miliarda njerzë të shtazëve të ndryshme të njerzimit. Përderi sa në disa vende si p.sh. në Gjermani me vo atomike i kanë gjuajtur lakrat, në Kosovë voja atomike është përfeksionuar në vo bio-atomike. Gjykata e lartë humane e Gjenevës duket se ka ndërmend të ndalojë përdorimin e vove të prishta ndaj kulibave dhe shtazëve në Kosovë. Por sipas vëzhgimeve njerzore duket se edhe goja e kësaj gjkate "humane" do të mbyllet me vo të prishta. Ku hamomin ke gjakata për luften në Ballkan? Kush u dënu për krimet, për vrasjet, për dhunimet? A kryn krime vetem 10-100 shtazë a? Secili, edhe ushtari që kryn dhunën jashtë konventes duhet me u denu. Kurr një ushtri nuk ka të drejtë të dërgojë në luftë ushtarë që nuk ju ka anglatis në kry konventen. A krejt krimet i kreu vetem Milosheviqi a? Ku janë gjeneralët, të nënshtruarit e tyre, a u denu ushtria që ka pasë përgjegjësin për ato teritore? Ushtri e bishave, jo e shtazëve se t'ishin konë të shtazëve e kishin ditë shka do me thonë "unë jamë këtu Zot". Ushtri që në doktrinen e saj e ka "dhunimin seksual" si pjesë e pandashme e operacioneve paramilitare të saj. Dhe kjo, jo në mesjetë po në shekullin e njerzimit. Nuk u konë ushtri e lindur prej popullit dhe e pa hieraki profesionale, po ushtri e pranuar nga OKB-ja si ushtri e organizuar e përgjegjëse. Kush po ka qefë me kanë trashëgimtare e meritave të asaj ushtrie? Nuk është shekulli ku ushtartë qohen në luftë "Për Zotin e Mretin" po "për atdheun dhe njerzimin" - së paku qishtu po boni propagand ju "fuqit humane".

Materiali: 1 këndues, së paku 1 pulë, ose disa cent me ble vojen n'pazar.
Procesi i montimit: E merr vojen e lenë disa ditë deri sa t'prishet
Aplikimi: E gjenë një objekt të vdekur apo frymorë të shtazëve edhe e gjunë.
Rezulltati: Kur t'marrin me fol shtazët, i kapen buztë prej longit t'vojes.

Përparsia e vosë bio-atomike nuk e ndotë ambientin përpos ftyrat dhe maskat e shtazëve.

Hekurudha e kombit[66][redakto | redakto tekstin burimor]

Edhe pse pa rendë, i kini harxhu paret për muhalife, edhe pse shumë vonë PO se nëpërmjet saj lidhet kombi. Për që nuk e keni bërë deri tani ish dashtë me ju "hekë kokën politike". Kombi dhe rruga e tij nuk bohet nëpërmjet rrugëve për ata që "tryezen e bukës" ka të shkojin e mbajnë me vete. [67] Kombi nuk përbëhet nga kerret e zyrtarve po nga populli. Autostrada është salltanet, hekurudha nevoj. Kush nuk e beson le ta qetë një lojë civilizacion. Është logjike. A jonë konë budall ata që e kanë bo masparti hekurudhen e masanej autostradat nëpër rejt boten a? Hekurudha, imformim më i mirë rreth sistemit në Malajzi, vullnet edhe masanej shkojin punt vetë tu hecë, nuk ka nevoj si xhaxhi Enveri mi shti njerzit me thy gurë, e si qitashti me i lonë me pi ma-kiat-o (njeri se kërdija na u bo tu jetu pa prespektiv). Ma kiat prej ati, ma kiat prej këtij se ma e mira është e jona Shqipëri. hahahah. Boll mo me rrenë, pshtellime e premtime, boll-boll. Kush është njeri afrohet shtazët largohen. Gjeneratat po shkojin.


 1. ^ Këtë duhet me ja angllatis në kry, nuk ka sepse ka kalu shumë kohë në Maqedoni pa pasë në krye të saj një figur neutrale. Afati për krijimin e një figure të tillë ka skaduar. Shqiptarët e kanë majtë fjalën qe sa vjetë me shpresë që BE-ja është duke e kriju një figur të till, BE-ja ka shpresu se popullsia e përzier e nxjerr një të till. Mbi vlersim i popullsis së përzier dhe nënvlersim i ndikimit të nacionalizmit maqedon që nga themelimi i Reublikes Socialiste të Maqedonis.
 2. ^ Ndër po thuaj gjithë popujt e Ballkanit, përveq shqiptarve, me dajak e kanë përvetsu kulturen me të cilën identifikohen sot. Te shqiptar është kontrra, kanë hongër dajak vetem e vetem që mes me dorzu kulturen vetjake. Zaten ky është edhe krejt problemi i Ballkanit.
 3. ^ Nejse demokrat i kanë bo do borxhe, po janë cikërrima - hahahha
 4. ^ Shumë prej tyne, nuk kanë mujt me duru edhe sot ju kanë metë veshtë këmishat e dalura nga moda
 5. ^ Ngjarje e saktë, por jo e vërtet, vetem shtos
 6. ^ Munesh mi përdor për me i afru komunitet po jo edhe për me ja ndal zhvillimin
 7. ^ hhahahah, qysh hamomin po menoni mu bo shtetë pa përvojë, ushtrime, ushtrime. - ahahahhha. Ani ja ninë fort Engjit për protest Kosovës, Gjermanis po - hahahah
 8. ^ Si nuk reagon ambasadori mrena 1-2 ditëve, ndërro, ai veq u ra prej provimit praktik
 9. ^ [1]
 10. ^ [2]
 11. ^ [3]
 12. ^ Deri në momentin e fundit me trimëri e nderë, kësaj pune i thonë
 13. ^ Mbështetja nuk d.m.th realizim, i kin karrikat shumë largë vendit të ngjarjeve, largë, shumë larg qytetarëve nuk jeni në gjendje ti kuptoni problemet, vetem i ndëgjoni kërsimat e tyre. Njerzit nuk kanë kohë me protestu përditë, i mbledhin problemet edhe kërset. Nuk janë si ju ata duhet me dalë me fitu bukën e gojës.
 14. ^ Kështu është së paku nëpër letra dhe në sipërfaqe
 15. ^ [4]
 16. ^ Janë rras si shkijet në veri të Kosovës. Dil në qender ku vendoset, mos prit prej kërkuj mbështetje, në të japshin mbështetje morale, falimineres, materiale e teorike, 2xfalimineres. Kallxo veten, mes prit met thonë fëmija "ti deri sa je bo burr ki hongër n'thob babës". Ruju mos pëlcet dajaki, kur t'pëlcet atëherë është e kuptueshme që nuk jeni vetem. Si individ i popullit shqiptar, kur i shohë shkijet e Kosovës tu piskat për çdo ditë "O kuku lele", jamë krenar me ju, kurrnjëher nuk ju ndëgju ndonjë kukamë e ngjajshme me shkijet!!!
 17. ^ Siç po shihet asgjë nuk po duket, thonë që janë evropian po nuk e dinë shka d.m.th kjo fjalë. MUUU-MUUUU, si ata që pi qesin në televizion tu e mësu kuranin përmansh. MUUU-MUUUU
 18. ^ N'koft se u trullu prej të vërtetes tronditëse, nuk do me thonë që ka hekë dorë së qeni shka, qe besa tashti asht shka i vetëdishem.- hahahahha
 19. ^ [5]
 20. ^ [6]
 21. ^ Nejse, nashta nuk kanë thonë Menaxher, po Drejtor, Kryetar, Qeverisës apo dishka qishtu
 22. ^ [7]
 23. ^ [8]
 24. ^ [9]
 25. ^ [10]
 26. ^ http://www.koha.net/index.php?cid=1,6,19423
 27. ^ Nuk ka ligj përpos atyre të Milloshit që ja mundëson Serbis me vënu aty antena.
 28. ^ http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=27&nav_category=206&nav_id=427169 ]
 29. ^ [11]
 30. ^ [12]
 31. ^ Nejse, le të delë naj gazetar në kojshi, (nëse nuk ka pas gjatë luftës vetë fëmij jashtë) ta dhezin një qiri ta pijin ka një qaj, se tashti (-hala heret, shkollat nuk i kanë pushimet) kshtu e ashtu kat ecë nëpër dardani veq i ninë lugt e qajit tu i përzi.
 32. ^ [13]
 33. ^ Përshka i kanë kerret. Ai harrova, i kanë me tabla t'Serbis e nuk mujin me shku n'Spital.
 34. ^ [14]
 35. ^ [15]
 36. ^ Edhe del njaj emern i fort, i rrezikshem i naj gjyqtari vendas, Sherif
 37. ^ Nëse kanë pagu atime n'Serbi, ata nuk presin i zhdukin gjurmt. Sido që të jetë të obligum me ndjekë krimin janë edhe Serbia edhe Kosova. Nuk janë interesant lojnat prapa skenes. Heke mjegullen. Mjegulla nuk osht tu i konvenu Kosovës, edhe Serbis qaq shumë jo, ma tepër Spanjes, Greqis e atyne që nuk i kanë bo "detyrat e shpijes". Ani kishe Roj-alli, Katalon, Çel Bari onash, Ma drit, në hamom të hyres Ma dritë. A ka e bon krejt terr. As populli i vetë, as ata në Ameriken latine peget nuk janë ka dojin me ja pa sytë. Le ti lëshojin me qeveris portugezt, kur nuk janë në gjendje me majt. Njimij herë ma puntorë se këta "menemëdhenjtë" (qishtu po i thirrshin gati krejt popujt e Amerikës Latine). Heke mjegullen sa t'munesh e ku t'munesh. Kancerin kërkush nuk e ka në qefë. Veq doktori që shetë hapa. Po zoti osht i madh e shehë e edhe doktorrit ja ngre vesht. Kur ta shehë Zoti që e ki përnima, edhe ai ta lëshon rrugën. Ata nuk thojin badihava "budalles lëshoja rrugën".
 38. ^ Ih, sa tucani ja ka pa herin etikets "Achtung Albaner"
 39. ^ Munohu, po mos i jepë vetit siklet, jeta është e shkurt me kalu me siklet
 40. ^ Secili shka i interesun në Kosovë e në Serbi e dinë që Serbia nuk ka pas drejtë ligjore me ndërmarr diçka në Kosovë pa pëlqimin e Kuvendit të Kosovës. A po kanë qefë me majt Kosovën, le ta bojin Kuvendin për veti!!!
 41. ^ Në faktë i konkretizon "shqetsimet" e paraqitura, po të dihet se kush është ai që po i krijon OKB-së "shqetsime". Strategjia e Prishtinës nuk është, por qëndrimi prapa krimit nga ana e Beogradit.
 42. ^ Si duket këta po harrojin që edhe Prishtina është duke punu nën presionin jo vetem politik po edhe ekonomik.
 43. ^ Gjenerali i ShBA-së i ka fajet, ai ka thonë që e ka pa Zotin e myslianëve me skibord. - hahaha [16]
 44. ^ Tigra e leoparda përnima jo tenka e raketa. hahahah [17]
 45. ^ Ikim nga gazelat që të bëjmë gazela. Mos të ishte gazeli nuk do të ekzistonte opera!!! INBODYSURROND. Shumë opera janë dal jasht trupit, nuk ti qojin tërqethët e trupit. T'dhivsha zonin me shkollë kur nuk krijon rezonancë në trup. Qëllimi është që me kërsit njeriu si gota - hahahah - Si ai Oskari me trumpetë që i thejke xhamat. Nejse Njeri nuk është xhamë - ahhahaha - çfar budall - n'vend se me bo muzik për njerzi ja kanë tepru kanë bo për xhama. Ani kur i shohë nëpër koncerte do me kravata, sofren me veti (berkin e madh) e haber s'kan me muzikë. - hahahah. Njoni thojke njerzit janë shtazë të buta shtëpiake, shpejt munesh mi mësu. - hahaha.
 46. ^ Po i bjenë që ky farë Brahmsi (ku me ditë kush u konë) koka konë krijues dhe ndërtues i veglave, muzikant prapa skenës - hahahahh - puntor mo.
 47. ^ Nuk ka as shtytje nga shtetet pronar të radiostacioneve (nomal që kur i kanë interesat e tyne as nuk i vetin, vetem ja bonë përkthe, në parim kanë orientim të përbashkët ideologjik "DEMOKRACIA"). Po thuj se të gjitha kanë për qëllim afirmimin e anëve pozitive të tyre. Për çato qëllime ja kanë trus skedat (shabllonat), një fushë ju kanë lonë gazetarëve të redaksis së gjuhës përkatëse, edhe qajo hapsir oshtë e mushne me politika të brendshme të shteteve amë, në vend se me konë e harmonizume me të arriturat e vendit amë."Vetë vrasje e të arriturave të kombit tëndë" i thojin kësaj pune.
 48. ^ Tipit i ramë boksa në kry, viti i funit i tij para se me dalë në pension, po qysh u bo thuj që nuk ndodhi kurgjo edhe pse në moshë e ka pas ashtin se jo muskulat, e fortë që na kish fshi na kish bo llom t'katërve, me gjethë që kurrnjoni nuk ja kishim kthy, jo përdishka po rrespekti edhe pse e kishim bo mut me rrespektin tonë, ai e vazhdojke mësimin me na kallxu ku qitet "Ë"-ja nëpër fjalë, si të përdoret e qisi muhalife.
 49. ^ [18]
 50. ^ Njeri! Zoti e ka plomen e madhe, duhesh me menu në mënyrë abstrakte që me ja bo një krahasim (përkthy fjeltë) me doren e një njeri,( shteti a diçka të ngjajshme) që me kuptu njoi tjetrin ma mirë.
 51. ^ Ilustrim për shtazët, as në kohën e autonomis nuk ka pas drejtë aty dikush me hy qysh janë hy pa pëlqmin e Kuvendit të Kosovës
 52. ^ [19]
 53. ^ Pakë e ndryshurar dhe përshtatur nga kopjuesi, demek une, une jo ti
 54. ^ [20]
 55. ^ Veq kqyrin qysh me gjojtë një qyqan, një fajtor, thjesht një objekt për me u shprazë. E kanë mentalitetin çashtu, ishalla nuk em prekë mu, ku po ma ndinë për tjetrin. Për mu, që e llogariti që kamë mentalitet shqiptar, jo që u konë diçka e huja, po gjë e tmerrshme, bash si shtazë në plotëkuptimin e fjalës. Në kry rrinë ma i madhi i tyne, në mujshe me vnu kontak me sy me ta e kupton gjendjen e tij, thuj që të thotë "po shka me bo KARIERA i thojin kësaj pune, secili prej tyne shehë ondrra për qitë vanë ku jomë ultë", Bari hesapi, bari që i runë delet, krejt thjesht.
 56. ^ I kamë pa pamje në TV mas luftës botërore në Gjermani, po komë pa edhe pamje në Prishtin. Jo që nuk ja kanë lëshu rrugën po edhe ja kanë kalu pamjeve të TV-së. Sa që e vetsha veten kah po vjenë tonë kjo energji. Shka më djegë shpirti, shumë energji u dal jashtë sebepi i politikës "hapen onë e përtej". Jo hapen one e përtej po "NEUTRAL" ndaj politikave, ndaj fesë ndaj tona muhalifeve që i sjell jeta. Hapen one e përtej as Xhamiat e Kishat nuk jonë. Nuk ka arrit njerzimi deri në at shkallë që me ardhë në konak si tyneherë nëpër kulla, udhëtar flenë, qohet i hyp kuajve edhe ik. Kta ha, pi, dhi edhe pkus peshkirat meri me veti, e disa po vijin po munohen me ti shitë peshkirat tu.
 57. ^ [21]
 58. ^ [22]
 59. ^ [23]. Nëse shteti i Kosovës nuk e ka atë peshë me mbrojtë interesat e shtetasve, NATO ja ka mundësu së paku trupin fizik të shtetasve me pasë të mbrojten, hahahhaha
 60. ^ Pini Shlivovcë e Raki, kënaqi
 61. ^ Secila shpij e huja që të marohet aty, ka mu shkatrru. Marshalla kena mashqi shumë, na duhen gra. hahahhaha
 62. ^ [24]
 63. ^ [25]
 64. ^ [26]
 65. ^ Nejse u konë shka u konë, veq duhet me ndalu gjujtjen e tyne. Qefi me pas shqiponjë në shpi po dihet po, simbol mo, nuk bonë. Nejse, tempoja e përgjithsi muzika po të merr me veti e nuk po të lëshon. Instrumentet po e mushë hapësiren
 66. ^ Nejse konga osht ma e shpejt se hekurudha e autostrada
 67. ^ [27]