Përdoruesja:JonaRizvanolli/Cee spring 2017

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fundjavën e fundit të shtatorit në Varshave u organizua takimi i 6 i Wikimedianve nga Europa Jug Lindore. Këtë vit përfaqësues nga Shqipëria ishim 3, përvec meje, ishte Greta: perdoruesja Margott bashke organizuese e konkursit te CEE spirng, dhe Redoni si pjesë e komunitetit të Open Labs. Ky ishte eventi i pare rreth Wikipedias qe mora pjese dhe ishte nje stimul i mire per te vazhduar me tej. Mesova shume rreth Wikidata, projekt i cili me pelqen shume dhe ku mendoj se do kem kontributin me te madh ne vazhdim. takova njerez shume interesante nga te cilet mesova shume, si psh, Asaf Bartov, Tobias Schonberg, Dimitar Dimitrov etj.

Tek njeri prej workshopeve ajo qe me impresioni me shume ishte dhurimi i librit SPARQL nga Tobias Schoenberg, ne kuader te nje nisme e cila synon qe te perhape informacionin dhe dijen rreth gjuhes SPARQL duke qene une e cila do te duhet ta dhuroje kete liber ne eventin e rradhes.

Eventi ne pergjithesi ishte shume interesant dhe interaktiv. Disa nga prezantimet qe me pelqyen me shume ishin:

Ky do ishte interesant per organizatoret e eventeve sesi mund te lehtesojne nje sesion apo te gjithe takimit që të meret njohuria më e mirë e mundshme nga pjesemarresit. Duke qene se nuk kam parë shumë workshope të tilla, mendoj se duhet të këtë më shumë, sepse ndonjehere disa evente dështojne nga 'fasilitimi i keq' ose nga mungesa fare e tij.

Eshte bere nje pune disa mujore, me koordinim nga Wikimedia e Gjermanise, per vendosjen e prioriteteve ne strategjine e levizjes boterore te Wikimedias. Pikat e pergjithshme se cfare eshte bere deri tani i gjeni tek linku me lart.

prezantim shume i mire sesi tia nisesh me projektin e Wikidata-s

shpjegonte toolse shumë të mira sesi te ngarkosh foto më lehte dhe sesi te vendosesh monumentet në wikidata.


Te gjithe programin bashke me slidet perkatese e gjeni ketu. Fotot e plota këtu.