Përsëri në këmbë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Përsëri në këmbë është një roman i shkrimtarit shqiptar Dhimitër Xhuvani.

Ngjarja e përshkruar në roman është reale, e i kushtohet një njeriu që ka lindur e jetuar në Elbasan. Në roman, autori i ka vene pseudonimin : Din Hyka ! Kur ka ndodhur ngjarja, ai ishte vetëm 19 vjeç. Në Elbasan, personazhi i librit, thirrej nga shokët e tije dhe "Gjyshi". Ai vdiq në Elbasan, me 6 mars 2005 në moshën 70 vjeç. Bëhet fjalë për një 19 vjeçar që mbet gjysmak, humb këmbët e tij.