Jump to content

Papagalli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Papagalli

Papagalli është shpend që jeton në zonat tropikale të kontinenteve të Afrikës, Azisë, Australisë dhe Amerikës Jugore. Dallohet për aftësinë e tij për të imituar të folurën e njerëzve. Përmasat variojnë nga llojet më te vegjël sa një harabel që jetojnë ne Australi, deri në llojet që arrijnë deri në 60 cm gjatësi që jetojnë në Amerikën Jugore. Papagajtë janë të aftë të mësohen dhe të shoqërohen lehtë me njerezit.Ata zakonisht jane me ngjyra te ndryshme.Disa lloje papagajsh jane shumengjyresh.