Partizani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Forca partizane

Partizan është luftëtar i cili lufton kundër një ushtrie të huaj për të çliruar vendin e tij nga pushtimi apo kolonializimi. Lufta e partizanve dhe rezistenca e tyre është e njohur ligjërisht nga "Asambleja e XX-të e Përgjithshme e OKB-së" e cila "e quan të ligjshme dhe të drejtë luftën e popujve të pushtuar apo kolonializuar për të ushtruar të drejtën e tyre për vetëvendosje e pavarësi" dhe i fton "të gjitha shtetet që ti ndihmojnë partizanët moralisht dhe materialisht.