Jump to content

Peace TV Shqip

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Peace TV Shqip
GjiniaReligjioz
Krijuar ngaEnis Rama
Regjia ngaAlbunion-Media
ShtetiKosovë
Gjuha në prodhimin origjinalShqipe
Prodhimi
Kohëzgjatja16 orë (07:00 - 23:00)
Transmetimi
Transmetimi i parëgusht, 2009
Lidhje të jashtme
[www.qsi-ks.com Faqja e rrjetit]

Pershkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kanali i parë televiziv në gjuhën shqipe i dedikuar ekskluzivisht predikimit dhe interpretimit të fesë islame. Ai vepron në kuadër të kanalit të njohur botërisht Peace TV[1], duke transmetuar nga Prishtina (Kosovë) 16 orë program shqip në ditë. Transmetime këto të cilat mund të ndiqen nga shfrytëzuesit e rrjetit kabllor Kujtesa [2], Ipko [3] dhe EagleTV në Kosovë, TeleNet, Multimedia dhe SkupiVizion në Maqedoni si dhe përmes web-faqes: www.qsi-ks.com [4].

Që nga data 20 gusht 2009 Peace TV Shqip ka transmetuar një mori emisionesh që i përgjigjen një game të gjerë shikuesish. Qofshin këto emisione që janë të lidhura me raportet që duhet të ketë njeriu me Zotin, emisione që flasin për raportet ndërnjerëzore, emisione kontaktuese ku shikuesit mund të gjejnë përgjigje për pyetjet e tyre, apo edhe emisione që synojnë largimin e keqkuptimeve mbi Islamin dhe paraqitjen e drejtë të tij sipas Kur’anit dhe Sunnetit [5] autentik, gjithnjë nën hijen e metodologjisë së paraardhësve të devotshëm.

Disa nga ligjëruesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Enis Rama - Çka thotë feja (drejtpërdrejtë)
Ekrem Avdiu - Ecim së bashku (drejtpërdrejtë)
Alaudin Abazi - Duke kërkuar përgjigjen
Ismail Bardhoshi - Të drejtat në Islam
Agim Bekiri - Imuniteti i besimtarit
Ahmed Kalaja - Ilustrim praktik mbi Islamin
Muhamed Dërmaku - Kam një problem (drejtpërdrejtë)
Zëri i arsyes - me protagonistë të ndryshëm
Enes Goga - Mëshira që mungon
Sedat Islami - Arti i të ftuarit në Islam
 • Adnan Pallqa
 • Agron Terziqi
 • Alaudin Abazi
 • Almedin Ejupi
 • Arsim Morina
 • Abdurrahman Bejtullahu
 • Bahri Curri
 • Ekrem Avdiu
 • Emin Ademaj
 • Enes Goga
 • Enis Rama
 • Edib Abazi
 • Fadil Musliu
 • Faruk Lohaj
 • Fatmir Latifi
 • Hadith Miftari
 • Idriz ef. Dërmaku
 • Irfan Salihu
 • Kushtrim Kelmendi
 • Lulzim Susuri
 • Llukman Hoxha
 • Mahmud Arnauti
 • Mazllum Mazllami
 • Muhamed Dërmaku
 • Nysret Abazibra
 • Nusret Shiti
 • prim.Dr.sc.Ali Iljazi
 • Rasim Haxha
 • Sedat Islami
 • Sulejman Osmani

Disa nga ligjëruesit e ftuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Agim Bekiri nga Maqedonia.
 • Ahmed Kalaja nga Shqipëria.
 • Bekir Halimi nga Maqedonia.
 • Bledar Haxhiu nga Shqipëria.
 • Ismail Bardhoshi nga Shqipëria.
 • Omer Berisha nga Maqedonia.
 • Ali Shabani nga Maqedonia.
 • Ulvi Fejzullahu nga Presheva.
 • Mustafa Tërniqi nga Shqipëria.
 • Sadullah Bajrami nga Maqedonia.
 • Talha Kurtishi nga Maqedonia.

Emisionet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Disa nga emisionet e realizuara deri më tani në Peace TV Shqip:

 • Agjëruesi pyet
 • Arti I mirësjelljes
 • Atje ku burojnë virtytet
 • Begatitë e muajit të mëshirës
 • Besimi ndërmjet arsyes dhe besëtytnive
 • Brigjeve të etikës islame
 • Bukurite e fesë tonë
 • Çelësat e mirësisë
 • Çka thotë feja (drejtpërdrejtë)
 • Duke kërkuar përgjigjen
 • Ecim së bashku (drejtpërdrejtë)
 • Eko
 • Emisione dokumentarë
 • Gruaja në Kur’an
 • Hadithet e Besimit
 • Hutbeja e Xhumasë
 • Ilustrim praktik mbi Islamin
 • Islami dhe shekulli ynë
 • Islami dhe shoqëria
 • Kam një problem (drejtpërdrejtë)
 • Kështu fliste i Dërguari
 • Kështu na mësuan të parët tanë
 • Kodi i familjes
 • Kolazhi javor i emisioneve të Peace TV Shqip
 • Koment i Haditheve Kudsij
 • Koncepte nën thjerrëz
 • Kuvendet e Ramazanit
 • Kuvendet e Urtësisë
 • Matura shtetërore (nga lënda e matematikës)
 • Në kërkim të adhurimit
 • Në portën e ahiretit
 • Nën hijen e ajeteve të agjërimit
 • Njerëz me ndikim
 • Orë edukative nga jeta e Pejgamberit
 • Perlat e urtësisë
 • Pishtarët ndriçues të Xhenetit
 • Produktet e ndaluara
 • Ramazani, muaj i ndryshimit
 • Refleksione Kur’anore
 • Rrëfime mbi të Dërguarit e Allahut
 • Rruga drejt Allahut
 • Rrugët e shpëtimit nga tmerret e Ditës së Gjykimit
 • Shenjat e Kijametit
 • Speciale
 • Të jetojmë me Allahun
 • Zëri i arsyes

Emisionet e fundit mund ti shikoni në faqen zyrtare të PeaceTV-së.

Linqet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]