Pellazgu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pellazgu ishte emri i disa gazetave që filluan të botohen më 1 janar 1860LamiaGreqisë dhe më 1907KajroEgjiptit.

Pellazgu (Greqi)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

"Pellazgu" ishte gazetë e perjavshme politike e shoqërore shqiptare. Kjo gazetë doli në shtyp më 1 janar 1860 në Lamia të Greqisë. Deri më 1861 gazeta botohej në dy gjuhë gjuhën greke dhe shqip. Pas disa viteve emri i saj ndryshohet në "Pellazgjotis", në këtë kohë drejtohej nga Anastas Byku.

Pellazgu (Kajro)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

"Pellazgu" ishte gazetë e përdyjavshme politike e shoqërore që botohej nga diaspora shqiptare në Kajro të Egjiptit. Gazeta botohej pjesërisht frëngjisht dhe turqisht. Synimi i kësaj gazete ishte zhvillimi i idesë së luftës shqiptare në trojet e veta për liri dhe pavarësi. Drejtues i kësaj gazete ishte Sami Kulla Prizreni .

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fjalori enciklopedik shqiptar (Xh.Ll dhe Z.R)- Tirane ISBN:

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]