Per Lønning

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Per Lønning (24 shkurt 1928 – 21 gusht 2016) ishte peshkop dhe politikanë norvegjezë. Lønning morri titullin si doktor i teologjisë në Universitetin e Oslos në vitin 1955. Ai poashtu morri titullin si doktor i filozofisë në vitin 1958.

Prej vitit 1958 deri në vitin 1965, ai u zgjodh si anëtarë në parlamentin norvegjezë nga partia konservative norvegjeze. Per Lønning ishte vëllau i teologut, profesorit dhe politikanit Inge Lønning.

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.