Petoq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Petoqi

Petoqi është një fshatkomunën Fanrrethin e MirditësShqipërisë.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati Petoq ndodhet në pjesën lindore te komunës së Fanit. Fshati Petoq kufizohet: në Veri me fshatin Xhuxhë, ne Perëndim me Zallë-Xhuxhë, dhe në Jug me fshatin Shëngjin. Fshati Petoq ka një territor pergjithsisht kodrinor-malor. Ka një sipërfaqje toke arë 75-80 ha si dhe 50 ha livadhe (kullota). Ai shtrihet rrëzë malit të Zepës nga ana Perëndimore e tij. Është një fshat me burime ujore të mjaftueshme.

Klima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati Petoq ka klimë mesdhetare kontinentale malore me dimër të ftohtë e të ashpër dhe verë të nxehtë. Terreni malor që karakterizon fshatin Petoq ndikon që vera të mos jetë shumë e nxehtë duke arritur temperaturat e muajt korrik mesatarisht 23°C dhe maksimalisht 35 °C. Temperatura mesatare e muajit më të ftohtë janarit arrin -3 °C dhe maksimale -10 °C.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]