Petrit Beci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Petrit Beci.jpg

Petrit Beci Menjëherë pas mbarimit të shkollës së lartë për ekonomi, Petrit Beci është emëruar si punonjës në Kinostudio. Më tej karriera e tij vijoi duke u emërtuar në vitin 1984 si kryetar i prodhimit për tre gjinitë e filmit, po në Kinostudio. Më tej, në vitin 1987, ai është caktuar në postin e drejtorit të Kinostudios, për të kaluar në vitin 1992, në karrigen e drejtorit të Kinostudios.

Më ’94 Beci do të japë dorëheqjen nga posti i drejtorit, për t’u rikthyer sërish në fushën e kinematografisë në vitin ’97. Gjatë gjithë kësaj kohe, vitet ’92-’96 është aprovuar ligji mbi kinematografinë, për të cilin Beci ka dhënë një kontribut të konsiderueshëm, duke qenë ndër autorët e ligjit në fjalë.

Me ligjin e Kinematografisë, në vitin 1997 u krijua dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë, ku Beci do të kthehet si nëndrejtor dhe më pas drejtor i saj, deri në vitin 2000, kur kineasti ka dhënë dorëheqjen. Mund të thuhet se e gjithë jeta e Becit ka qenë dhe vazhdon të jetë e lidhur me kinematografinë shqiptare dhe zhvillimet e saj. Ai punoi prej vitesh në televizionin “Klan” dhe në momentet që po themelohej televizioni “Top-Chanel”, Beci tregon se ka qenë në rolin e drejtorit të përgjithshëm. Dhe aktualisht është Drejtor i Përgjithshëm i RTSH-së.