Jump to content

Pilum

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
E shtypur romake që tregon Antoianin e Karinesë duke mbajtur shtizën pilum

Pilumi (lat. Pilum), armë gjuajtëse, shtizë e legjionarëve romak. E gjatë 1,6-2 m, e ndërtuar nga dy anësore të ndërtuara nga spirat e drass dhe një maje të hekurt.