Piramida 48

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Historia e pabesueshme e piramidës 48 të zonës së Vidohovës, kur 36 kufitarët e betuar me vdekje hidheshin njëri pas tjetrit mbi hordhitë e shumta që mësynin drejt repartit të tyre. ne kuader te provokacioneve te te 1 dhe 2 gushtit

Situata luftarake në orët e mbrëmjes eshte shume e tensionuar, kufitarët e betuar arritën të merrnin edhe lartësinë 1309 të asaj zone, e cila ishte pushtuar nga forcat greke gjatë paradites. Në sulmin e përsëritur të datës 3, grekët lanë robër edhe dy oficerë komandues të forcave sulmuese. Çfarë ka deklaruar me shkrimin e dorës, vetë togeri Manol Trulinos, pas kapjes rob në tokën shqiptare? Historia e papërsëritshme e ngjarjes së 4 gushtit, kur avioni dhe zbuluesi më i mirë grek u detyrua në mënyrë spektakolare të ulet turpshëm në fushën e Delvinës.