Pirja e duhanit në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shenja që ndalohet pirja e duhanit postohet në të gjitha lokale dhe restaurante, por nuk pranohet në Shqipëri

Pirja e duhanit në Shqipëri është e përhapur rreth 40% e cila pihet rregullisht në Shqipëri.

Turqi pihet duhani më shumë sesa në Shqipëri. Të rinjtë mes 13 dhe 15 pijnë duhan dhe përqindja e kësaj është 15%. Një studim në vitin 2007 tregon se ekspozimi për reklamat e duhanit është 75%, ndërsa shifra korresponduese në vitin 2009 ka rënë në 52%. Në vitin 2009, 29,3% femra pijnë duhan, ndërsa 65,6% meshkuj pijnë duhan.