Plazhi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Plazhi i Vogel, Ulqin
Plazha zallore

Plazhi është pjesë e bregdetit apo bregut të liqenit, lumit e rregulluar për larje.

Llojet e plazheve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Plazhet mund të jenë krejtësisht natyrore, por edhe sipërfaqet bregdetare të ndërtuara, të përshtatura që sa më leht tu ofrohet sipërfaqeve ujore me qëllim të dhe freskimin e njerëzve gjat muajve të verës. Për nga përbërja e dheut, plazhet mund të jenë ranore, zallore dhe nga betoni.

Plazhet zallore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Plazhet ranore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si krijohen plazhet ranore? Materialet e eroduara jo vetem qe ndikohen nga valet e detit,por edhe nga rrymat detare duke ndikuar ne depozitimin e tyre,duke formuar ledhin ranor por edhe lidon.

Plazhet nga betoni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]