Plutarch

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Plutarku ishte një filozof, historian, biograf, eseist dhe prift i Platonistit të Mesëm Grek në tempullin e Apollonit. Ai është i njohur kryesisht për jetët e tij paralele, një seri biografish të grekëve dhe romakëve të shquar dhe Moralia, një koleksion me ese dhe fjalime.