Podcast

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adam Cirry, një nga pionerët e podcast-eve

Një podcast është një formë e medias digjitale që përbëhet nga një seri episodesh në format audio, video, radio digjitale, PDF, ose ePub që i jep mundësinë e abonimit dhe shkarkimit të episodeve të ndryshme nëpërmjet internetit duke përdorur teknikën 'syndication' ose duke transmetuar në internet në një kompjuter ose pajisje të lëvizshme.Pra podcast eshte nje koleksion i fajllave te mediave digjitale te cilat publikohen ne menyre episodike dhe pastaj shperndahen.Termi podcast është një ndërlidhje midis "iPod" dhe "transmetim" (broadcast). Podcast-et në format audio kanë karakter të përafërt me programet radiofonike amatore.

The Merriam Webster Tenth International Collegiate përkufizon "podcast" si "një program (i muzikës ose i bashkëbisedimit) të vendosur në dispozicion të publikut në format dixhital për shkarkim automatik nga internet-i".[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]