Jump to content

Poetët e mallkuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Karikaturë e Rembo, mishërimi i një poeti të mallkuar

Termi poet i mallkuar (frëngjisht: poète maudit) përshkruan përgjithësisht një poet të talentuar (por edhe një muzikant ose artist në përgjithësi) i cili, i keqkuptuar, refuzon vlerat e shoqërisë, ka një sjellje provokuese, të rrezikshme, antisociale ose vetë-shkatërruese. sidomos duke konsumuar alkool dhe drogë), ai shkruan tekste të vështira për t'u lexuar dhe, në përgjithësi, vdes edhe para se gjenialiteti i tij të njihet për vlerën e tij të vërtetë.

Migjeni është një shembull shqiptar, i një poeti të mallkuar.