Poliesteri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Poliesteri nën mikroskopin mikroskopik

Poliesteri është emri i zakonshëm për tereftalatin polietilen plastik. Karakteristikat e tij janë transparenca, mungesa e ngjyrës, fortësia e lartë elastike dhe stabiliteti kimik (kur bëhet pa mbështjellje apo shtesa). Të përdorura në formë fletëza apo në formë filmi për të bërë folderë, kapsulime, mbulesa librash dhe shirita ngjitës.


Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.