Politika e sigurisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Politika e sigurisë është një përkufizim i asaj që do të thotë të jesh i sigurt për një sistem, organizatë ose entitet tjetër. Për një organizatë, ajo trajton kufizimet në sjelljen e anëtarëve të saj, si dhe kufizimet e vendosura ndaj kundërshtarëve nga mekanizma të tillë si dyert, bravat, çelësat dhe muret. Për sistemet, politika e sigurisë trajton kufizimet në funksionet dhe rrjedhën ndërmjet tyre, kufizimet në aksesin nga sistemet e jashtme dhe kundërshtarët, duke përfshirë programet dhe aksesin në të dhëna nga njerëzit.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]